BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBarzani ve Talabani referandumu görüştü----

Barzani ve Talabani referandumu görüştü

Barzani ve Talabani referandumu görüştü
23 Nisan 2017 - 20:25 www.finansgundem.com

Kuzey Irak'ın bağımsızlığını ilan etmesi için yapılacak olan referandum çalışmaları sürüyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) politbüro üyelerinin, IKBY'nin "bağımsızlık referandumu"nu görüşmek için üçüncü kez toplandığı belirtildi.

Barzani başkanlığında, Erbil'in Salahaddin kasabasında bir araya gelen KDP ve KYB politbüro üyeleri, yaklaşık 3 saat görüştü.

KDP ve KYB tarafından yayımlanan ortak açıklamada, toplantıda, "referandum gerçekleştirilmesi ve tarihinin belirlenmesi için en kısa zamanda özel bir komisyonun kurulması kararının alındığı" bildirildi.

Açıklamada ayrıca, KDP ve KYB'nin "referandum ve bağımsızlık sürecine hizmet etmesi için siyasi krizden dolayı işlevini yitiren IKBY Meclisi'nin nasıl faaliyete geçirilebileceği üzerinde görüş alışverişinde bulunduğu" kaydedildi.

Barzani, 30 Mart'ta Birlemiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Erbil'deki başkanlık konutunda yaptığı görüşmede kısa bir süre içerisinde bölgenin kaderini tayin edecek bir referandum gerçekleştireceklerini duyurmuştu. Bu çerçevede Barzani liderliğindeki KDP ve KYB ortak bir heyet kurarak referandum konusunda iki defa Erbil'de bir araya gelmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)