BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar internetten döviz satışını durduruyor mu----

Bankalar internetten döviz satışını durduruyor mu

Bankalar internetten döviz satışını durduruyor mu
10 Ağustos 2018 - 16:31 www.finansgundem.com

Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör’den kritik tweet...

FINANSGUNDEM.COM

Türkiye bir haftadır kurdaki önlemez çıkışla karşı karşıya. Ekonomi çevrelerini tedirgin eden gelişmede dün başlayan yükseliş fırtınası bugün de tüm şiddetiyle sürdü. Kurdaki son rekor 6.40 oldu.

Öğleden sonra önce Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayburt’tan dolar ve eurodaki aşırı tırmanışa karşı verdiği mesajda, “Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz” dedi.

Ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak İstanbul Dolmabahçe’de yaptığı ve iş dünyası ile bankacılık sektörü temsilcilerinin katıldığı Yeni Ekonomik Model toplantısında sermaye piyasalarındaki endişeleri ortadan kaldıracak planları anlattı.

Ancak bu esnada ABD’den gelen bir açıklama, Başkan Trump’ın “Türkiye ile ilişkilerimiz iyi değil” sözleri dövizi yerinden zıplattı. Sabah 5.75’le açılan dolar ardı ardına yükselerek 6.25’i gördü. Öğlen saatlerinde biraz geriledi, ancak saat 16.00'ya doğru Trump’la 6.40’a yeni bir rekora imza attı. Dolarla birlikte euro da tarihi seviyelerine ulaştı.

Kurlardaki bu engellenemeyen ve öngörülemeyen gelişme üzerine bankaların tedbir olarak internet ten döviz satışına durdurma kararı aldığı öne sürüldü.

Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör kritik gelişmeyi attığı tweetle duyurdu. Göngür tweetinde, “Dövizde aşırı oynaklık nedeniyle bankalar internetten döviz satışını durduruyor” diye yazdı.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir10 Ağustos 2018 21:52

    hem yastık altındaki dövizleri bozdur tavsiyesi veriliyor,arkasındanda internetten satış yasaklanıyor.ben dövizimi ihtiyacım olunca bozup işimi anında göremeyeceksem bankada ne işim var.buneperhiz,bune lahana turşusu.sizin planlı proğramlı hiç bir icraatınız olmayacakmı.böylemi yastık altından döviz çıkaracaksınız.insanları laylaylomdan ne zaman kurtarıp üretim için plan proğram yapacaksınız

  • badddal10 Ağustos 2018 20:27

    durdurmaya gerek yok bankanın dolar alışlarını 5,5 tl satışlarını 8-9 tl yapver bakalım alan satan yiğit belli olsun sana dolarla mucedele kimseye vermem bu sırrı bak (6) (6) (6)

  • Mert can10 Ağustos 2018 19:32

    durdurun sonra milleti farklı yerlere yönlendirdim. Şuan batmamiza sebeb olacak iki şey var biri insanları korkutarak bankalardan paralarını çekmeye teşvik etmek ki bu yorum ortalığı karıştırmak için atılmış bi yazı olabilir. Ikincisi borsada ters köşe olan yabancını parasını kurtarıp kaçması.

  • vatandaş10 Ağustos 2018 18:42

    geç kalınmış bir bir hareket

  • yiğit10 Ağustos 2018 18:05

    evet doğrudur oynaklık kararsızlık oluşturdu

  • Muzaffer10 Ağustos 2018 17:44

    Bankalar elde olmayan karşılıksız dolarları alıp satıyorlar.Yalan deyin hesabında 300-500 dolar görünüyor sanal yani alıyorsun satıyorsun.aradaki tl fark kar olarak hesabına geçiyor.Doları gözünle görüyormusun yok dolar felan yok yani foreks de aynı şekilde sanal olmayan dolarlar 1000 gerçek doların varsa 10 katı 10 bin dolar alıp satabiliyorsun.Söylediğim gündüz akşam hesabında 1000 dolar olması gerekiyor.