BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAydın: Faizin yüksek olmasına sektör olarak karşıyız----

Aydın: Faizin yüksek olmasına sektör olarak karşıyız

Aydın: Faizin yüksek olmasına sektör olarak karşıyız
22 Kasım 2017 - 11:53 www.finansgundem.com

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın Bloomberg HT'nin düzenlediği Türkiye Ekonomi Zirvesi'nde konuştu

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın Bloomberg HT'nin düzenlediği Türkiye Ekonomi Zirvesi'ndeki "Türkiye’de Bankacılığın Geleceği" adlı panelde konuştu.

Türkiye'de nominal faizin yüksek olduğunu belirten Aydın "bu bir realite. Biz tüm sektör olarak faiz seviyelerinin yüksek olmasına karşıyız. Faizin yüksek olduğunu biz de söylüyor ve altını çiziyoruz." dedi.

Aydın Türk bankacılık sisteminin aktif kalitesini doğru yönettiğini söyledi.

"OPERASYONEL YÜKLER DOĞRU YÖNETİLMELİ"

Aydın "Paranın kendisi dışındaki maliyeti oluşturan en önemli unsurlardan biri kamusal yükler onun yanında da operasyonel yükler var. Bu operasyonel yüklerin doğru yönetilmesi lazım. Bu konuda bankacılık sistemi bireysel davrandı. Her birimizin ayrı para taşıma grupları var, her birimiz her sokağa banka şubesi kurduk, dijitali her birimiz farklı yapıyoruz...Yani operasyonel giderleri azaltma imkanı olduğu gibi her bankanın da kendi operasyonel giderini doğru yönetmesi lazım." diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • olmz22 Kasım 2017 15:14

    Faize karşiysanız dövizleronizi bozdurun tl olarak bankara faizsiz yatırında göreyim milli ve mlliyeyciliğinızi görelim bol keseden başkalarının parasıyla ahkam kesmek sizinki

  • Az22 Kasım 2017 16:47

    Olmz bankaların elinde olan döviz bankalaramı ait onlar sadece bekçi para halkın halk bozdurmazsa onlar kafasına göre nasıl bozar, faizin düşmesi sadece sadece halkın tasarruf etmesindedir.