BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvusturya ve Hollanda'nın kararına hükümetten tepki----

Avusturya ve Hollanda'nın kararına hükümetten tepki

Avusturya ve Hollanda'nın kararına hükümetten tepki
21 Nisan 2018 - 16:31 www.finansgundem.com

Avusturya ve Hollanda’nın skandal kararlarının ardından AB Bakanı Ömer Çelik’ten yanıt geldi.

Çelik açıklamasında “Avusturya Başbakanı ve Hollanda Başbakanı açıktır ki bu kararları alırken demokratik değerlere yaslanmıyorlar, Türkiye düşmanı ve ırkçı siyasal hareketlere selam gönderiyorlar” dedi.

Bakan Çelik, 24 Haziran'da yapılacak olan seçimlerle ilgili Avusturya ve Hollanda Başbakanlarının ülkelerindeki propaganda faaliyetlerine getirmiş oldukları kısıtlamalara tepki gösterdi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Çelik, "Avusturya’yı Hollanda takip etti. 24 Haziran seçimleriyle ilgili oralarda yaşayan vatandaşlarımıza dönük seçim konuşmalarına ve toplantılarına izin vermeyeceklerini açıkladı. Bir yandan en temel demokratik hakların kullanımını engelliyorlar bir yandan da 'Türkiye’deki demokratik gelişmeler olumsuz yönde gidiyor' diyorlar. Demokrasinin kendisine karşı yapılan ikiyüzlülüğü şikayet hakkı olsaydı ilk bu tavırları üreten siyasetçilere dava açardı" ifadelerini kullandı.

"Avusturya Başbakanı ve Hollanda Başbakanı açıktır ki bu kararları alırken demokratik değerlere yaslanmıyorlar, Türkiye düşmanı ve ırkçı siyasal hareketlere selam gönderiyorlar" diyen Çelik, şu paylaşımlarda bulundu:

"Avusturya ve Hollanda bu yaklaşımlarıyla kendi ülkelerindeki demokratik değerleri zehirliyorlar. Böyle yaparak Avrupa Birliği değerlerine düşman olan ırkçı siyasi hareketlerin büyümesine katkı sağlıyorlar. Avusturya ve Hollanda sağduyulu davranmalıdır. Demokratik değerlerin zedelenmesine kapı açılırsa bunun sonu gelmez. Açılan kapıdan önce popülizm girer, sonra ırkçı siyaset meydanı ele geçirir ve en sonunda da nefret siyaseti her yere hakim olur. Avusturya ve Hollanda başbakanları bu kararları alarak kendi ülkelerine kötülük ediyorlar. Her iki ülkede de ırkçı siyasi hareketler bu yaklaşımlar yüzünden güçleniyor. Avrupa’nın içine bir türlü dışına başka türlü demokratik yaklaşım olmaz. Demokrasi konusunda sözlerinin itibarı olsun istiyorlarsa önce Türkiye karşıtlığından uzak kararlar almalılar."

Hollanda ile yeni kriz kapıda

 

Avusturya seçim öncesi kriz çıkartmaya niyetli!

 

Hollanda'dan Türkiye ile ilgili tuhaf açıklama!

 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selahattin abi22 Nisan 2018 14:14

    Bırakın bu söylemeri sn Çelik.Sizde biliyorsunuz ki onların yapmış olduğu bu davranışlar sizin oyunuzu artırmakta.Onlar bu kararlarıı almasa bile siz mutlaka bir şekilde tahrik eder yine aldırırsınız.Birde Hollan da Avusturya Almanya gibi ülkelerin Akp iktidarından çok memnun olduklarını düşünüyorum.Bu nedenle sizin iktidarda kalmanız için bu uygulamalar önemli, Peki Avrupa neden AKP ve RTE den memnun.Birincisi Türkiye yi AB ye almayacakları için en güzel bahane Akp ve RTE yönetimidir.İkincisi.Ceplerinden beş kuruş çıkmadan yaklaşık 4 milyon Süreyli mülteciyi barındıran ve Avrupaya göçü önleyen Akp ve RTE yönetimidir.Bunun değişmesini istemezlerde ondan..Kısaca bırakın bu numaraları

  • Yarın sabah 22 Nisan 2018 11:25

    Size oy moy yok,bari oradaki insanları rahat bırakın.Yurt içindekiler sizden bıktı,usandı bar gidip yurt dışındakileri de huzursuz etmeyin.Sizi seven bir ülke bile kalmadı,dış ilişkileri de mahvettiniz.Adamlar süz daha gitmeden kapıları kapatıyor,her kula nasip olmaz bı kadar sevgi.Siz de Rusya'ya Arabistan'a,Mozambik'e gidip oy dilenin.İçerdeki Suriyellere yalvarın,yapacak başka bişey yok.Ya da Khk çıkarın,bize oy vermeyenleri hapse atsrız deyin bak o zaman oylar nasıl yağmur gibi yağıyor!

  • Şeklen Türk Kalben .....22 Nisan 2018 06:36

    Alamanlar ah Alamanlar ahhhh. çok üzüleceksiniz çokkkk...

  • Talip21 Nisan 2018 22:35

    Adamlar istemiyorsa gitmeyin kardeşim zorla güzellik olmaz. Avrupada yaşayan vatandaşlarımızda huzursuz olmasın gidip oraları karıştırmayın.

  • BENGIN21 Nisan 2018 18:48

    TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR. BAKANLARI YİNE ALMANYA DAN HOLLANDA YA GÖNDERELİM KAVGA YAPMADAN DURAMIYORUZ.

  • emekci21 Nisan 2018 17:58

    iyi bağ,ır da gerginlik çıkar. dış politakada düşma kazansın Türkiye. böyle devam

  • adam haklo21 Nisan 2018 19:02

    baska nasil oy toplayacak? biliyor millet bundan anliyor o da oyle yapiyor,haksiz mi?