BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlbayrak: Kredi faizleri düşüyor----

Albayrak: Kredi faizleri düşüyor

Albayrak: Kredi faizleri düşüyor
20 Kasım 2018 - 11:21 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomiye yönelik önemli açıklamalarda bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Ağustos ve Eylül'de doğrudan para birimimizi ve ekonomik istikrarımızı hedef aldılar. Türkiye'nin ortaya koyduğu irade girişimlerin başarısızlıkla sonuçlanmasına sebep oldu." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 22. Uluslararası İş Forumu'ndan konuştu.

Albayrak şunları söyledi:

"630,5 milyar tl'lik vergi geliri beklentilerimiz devam ediyor. Maliye politikalarımızda bütçe disiplininden taviz vermeden sıkı duruşumuzu devam ettiriyoruz. Ekim ayında cari fazla vereceğimizi ifade ettik, Ağustos ve Eylül iyi geldi, şimdi Ekim'de tüm zamanların rekorunu kıracak bir rakam çıkabilir. Temel alanlarımızın birincisi reel sektör ve bankacılık sektörümüzün güçlendirilmesi, ikincisi bütçe disiplini. 3 aylık sert kur ataklarının ardından politikalarımızın başında enflasyonla mücadeleyi koyduk. (Gıda enflasyonu) Stratejik bir yol haritası hazırlıyoruz, artık orta ve uzun vadeli stratejileri hayata geçiriyoruz. Tarımda erken uyarı sistemini devreye alacağız. Olası dalgalanmalara karşı gerekli tedbirleri anında devreye alacağız. Hal yasasını da en iyi şekilde uygulamaya sokacağız."

KREDİ FAİZLERİ DÜŞÜYOR

"Rekabet koşullarını optimize edecek, sağlıklı piyasa koşulları ve piyasa oluşumunu destekleyeceğiz. Yapısal adımları atarken fırsatçı-stokçularla mücadelemizi en üst seviyede sürdüreceğiz. Fırsatçılığa ve stokçuluğa asla izin vermeyeceğiz, aktif denetimler artacak. Özellikle kasım ve aralık ayında ciddi bir iyileşme yakalayarak enflasyon hedeflerimize çok yakın bir netice yakalayacağımızı düşünüyoruz. Enflasyonda özellikle kasım ayı içinde netice alacağımız görülüyor. Kurdaki şokları ve belirsizliği geride bıraktık. Polatlı'da 200 bin ton soğanın fiyatlar yükselir diye stoklandığı tespit edildi. Polatlı'da 200 bin ton soğanın fiyatlar yükselir diye stoklandığı tespit edildi. Bütçe dengesi hedeflerimiz planlanan şekilde devam ediyor. Fiyatlamalar ve maliyetler belirsizliğin ortadan kalkmasıyla daha da düşecek. Kredi faizleri de yüzde 25'lerin altına inmeye başladı, Aralık'ta daha da düşecek. Reel sektörle güçlü bir işbirliği ile yürüttüğümüz bu mücadelede reel sektör süreçten güçlü olarak çıkacak. güçlü duruş ile yola devam ediyoruz."

TÜRKİYE BÖLGEDEKİ EN GÜVENLİ ÜLKE

"Türkiye güvenli yatırım iklimini güçlendirecek ve yoluna emin adımlarla devam edecektir. Ticaret hacmini artırarak, işbirliğini güçlendirerek ve 'kazan-kazan' prensibi ile politikalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye ile ticaret yapan, işbirliği yapan tüm sermeyedarlar hükümetimizin desteği ve güvencesi altındadır. Üretim ve ihracatta yavaşlama yok. Türkiye, bölgedeki küresel rekabette en önemli, en güçlü ve en güvenilir ülke. Adaletli ve gerçekçi bir 'kazan-kazan' ile işbirliğine hazırız. Suriye, Orta Doğu'da yaşananlar ortada, Türkiye, sahip olduğu en büyük güç olan Erdoğan'ın siyasi önderliği ile bölgede umut, istikrar kapısı olmaya güçlenerek devam ediyor."

"

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)