BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye'ye yeni yaptırım sinyali----

ABD'den Türkiye'ye yeni yaptırım sinyali

ABD'den Türkiye'ye yeni yaptırım sinyali
14 Ağustos 2018 - 22:12 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri'nin Rahip Andrew Brunson'ı serbest bırakmaması halinde NATO müttefiki Türkiye'ye yeni yaptırımlar getireceği ileri sürüldü

Euronews'te yer alan habere göre, adı açıklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisi, Reuters'a verdiği mülakatta, Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın görüşmesinden herhangi bir sonuç çıkmadığını belirtti.

Aynı yetkili, Bolton'ın Türk Büyükelçi ile görüşmesi sırasında ABD'nin kesinlikle taviz vermeyeceğini ilettiğini aktardı.

"Yönetim bu konuda son derece net duruyor" diyen Beyaz Saray yetkilisi, "Başkan Donald Trump, Rahip Brunson'ın eve getirilmesi konusunda yüzde yüz kararlı. Eğer önümüzdeki günlerde ya da bir hafta içerisinde herhangi bir ilerleme görmezsek, ilave yaptırımlar uygulamaya konabilir" diye konuştu.

"Trump hayal kırıklığına uğradı"

Öte yandan Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders basın bilgilendirmesinde Rahip Brunson ile birlikte diğer ABD vatandaşları ve Amerikan diplomatik temsilcilik çalışanlarının hala serbest bırakılmamış olması karşısında Başkan Donald Trump'ın hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Ankara - Washington hattında ilişkiler Rahip Brunson ve Suriye meselesinden dolayı gerilmişti.

Trump son olarak Türkiye'den ithal edilen çelik ve alüminyuma getirilen gümrük vergisini iki katına çıkardığını açıklamıştı.

Trump yönetimi ayrıca, iki Türk bakana getirilen yaptırımların yanı sıra Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının satışını durdurmuştu.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dunkerk15 Ağustos 2018 06:52

    Bir şey daha var ben bunu yıllar önce de sordum, neden bir paranın aynı anda alım ve satım diye iki fiyatı olur ki bu bir meta değil, değer ölçümü yapan bir değerleme aracı, aynı metre ve kilo gibi...para alınıp satılırsa bu faize girmez mi? Yanlışlar o kadar çok ki ama sorgulayanlar ve düzeltmek isteyenler iş başında değiller ki bu da ahir zaman özelliği... tavsiyeler almak isteyene, Allah akıl fikir vermiş herkese, bugüne kadar 80 lerden bu yana bu aşırı serbest piyasa uygulamalarıyla zaten ipin ucunu kaçırdık...Allah yardımcımız olsun...

  • dunkerk15 Ağustos 2018 06:51

    Motorola için neler yaptılar unuttuldu belli ki, orda da dolandırıcılık olmuştu ama çok uğraştılar ve paralarını sonunda aldılar... karşımızdakileri aptal zannetmek yanlış bir yöntem ve beklenti maalesef...parayı tüm dünyadan önemli miktarda çekmek istiyorlar...mesele budur...biz kendi paramızla çalımayı geliştirmek ve buna alışmak zorundayız ki maalesef yıllardır döviz cinsinden ve dövize endeksli kira belirleyen zenginlerimiz hep göz ardı edildi kim bilir şimdilerde de adını kura bağlı kira fiyatlaması diye uygulayanlar da çıkmıştır. Devlet iç piyasada önemli fiyatlamaların yıllardır dövizle yapılmasına müsaade etmiş o zaman bunlara artık müsaade etmesin. Yine bankalarda döviz borçlananların dövize endeksli fiyat uygulayıp uygulamadığına bakarak döviz kredisi vermiştir ve böylece döviz piyasa fiyatlamalarına şak diye girmiştir.

  • Katip bey14 Ağustos 2018 23:47

    Yalan haber yapma.oyle bişey yok.sonra ceza alacan..

  • dunkerk14 Ağustos 2018 23:21

    Ekonomik olarak parasını ülkesine çağıran Abd, döviz kredisi kullanmış ve ödeyemeyip yapılandıran şirketler ile bankalarını da hedef alabilir belki de, bunun için neler yapılabilir çözüm bulunmalı acilen diye düşünüyorum zira Abd sadece dolarını geri istiyor bence bizden değil bütün dünyadan istiyor önemli bir miktarını hem de...rezerv özelliğini de kaybettirmek istemiyor zira parasını daha da değerlendirmek istiyor bence ki böylece kendi ülkesi ve vatandaşları daha zenginleşecek..