BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel'den skandal Türkiye açıklaması----

Merkel'den skandal Türkiye açıklaması

Merkel'den skandal Türkiye açıklaması
17 Ağustos 2017 - 10:42 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Merkel, haddini aşarak 16 Nisan referandumunu seçim kampanyasına malzeme yaptı, 'Hayır' diyenlerin kendisinden beklentisi olduğunu öne sürdü.

Almanya’da önceki seçimde oyların yüzde 4.7’sini alan ırkçı parti AfD’ye destek yüzde 8.5’e yükseldi. Seçime 5 hafta kala desteği yüzde 41.5’ten 38.4’e gerileyen Merkel ‘ırkçı’ oylar için “Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşması güncellenmeyecek” dedi.

Almanya’da 24 Eylül’de gerçekleşecek seçimler yaklaştıkça Başbakan Angela Merkel liderliğindeki hükümet de Türkiye karşıtı açıklamalarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz ay Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel "Almanya'dan Türkiye'ye giden herkes risk altında" demişti. Dün de Merkel, Türkiye ile Almanya arasında son dönemde yaşanan krize ilişkin açıklamalarda bulundu. Merkel, '"Bu noktada Türkiye ile AB arasındaki mevcut 'gümrük anlaşmasını' sürdürmek için ek çaba göstermeyeceğiz" yorumunda bulundu. Merkel’in artan Türkiye karşıtlığını anlamak için önceki gün yayımlanan seçim anketlerine bakmak gerekiyor. Ankete göre Merkel’in liderliğindeki Hristiyan Demokrat Birliği’nin (CDU) oyları yüzde 38.4 seviyesinde bulunuyor.

Destek sürekli düşüyor

CDU’yu yüzde 24 ile Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) takip ediyor. Bu oran CDU’yu birinci parti konumuna taşısa önceki seçime göre düşüşe işaret ediyor. Merkel’in partisi Almanya’da merkez sağı temsil ediyor. 2013 seçimlerinde oyların yüzde 41.5’ini almıştı. 3 puanlık oy nereye gitti diye baktığımızda da karşımıza ırkçı ve göçmen karşıtı AfD çıkıyor.

Sık sık eleştiriliyor

Türk düşmanlığıyla tanınan AfD 2013’te oyların yüzde 4.7’sini almıştı. Son anketlerde ise desteği yüzde 8.5’e çıkmış durumda. AfD’ye kayan bu oylar birinci parti konumunda bulunan ancak tek başına iktidar için yeterli oy oranına sahip olmayan CDU için büyük önem arz ediyor. AfD Merkel'i sık sık göçmen ve yabancılara karşı yumuşak davranmakla eleştiriyor.

'Hayırcıların' bizden beklentisi ve umudu var

Merkel’in açıklamaları Gümrük Birliği ile sınırlı kalmadı. Haddini aşarak Türk iç siyasetiyle ilgili de konuşan Merkel "Türkiye, sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetten ibaret değil. Neredeyse yüzde 50'si anayasa referandumuna ‘Hayır' dedi. Onların da bizden beklentisi var. Sert pazarlıkları sürdürmemiz, yanlış uzlaşmaya girmememiz lazım. Biz bizden umutlanan ve bizimle diyalog isteyen bu yüzde 50'ye yanlış sinyal de vermemeliyiz” dedi.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mahmut17 Ağustos 2017 23:06

    Hayır'cılar esas sana hayır diyor merkel.

  • mahmut17 Ağustos 2017 23:04

    Haddini bildirmeli...Bizim Muhalefet lideri gidip orada Türkiye'ye gelmeyin deyince bunlar yüz buluyor.Biz devletimizi çok seviyoruz...

  • emrullah özen17 Ağustos 2017 23:01

    herkez kendi işine baksın tayip erdogana gıcık, işleri yolunda gitmiyor merkel,in, kabahat hesabı tutturamayan merkelde, düz yürü yigit adam arkanda halk var

  • kadir ekici17 Ağustos 2017 21:56

    emeklisini asgari ücretliyi aç bırakarak ;tayyip erdoğan yine milyon liralara lüks mercedes marka makam arabası alır.

  • kalıpcı baba17 Ağustos 2017 19:36

    cidden haddini aşmış, içişlerimize karışamaz. ama söyledikleri maalesef doğru.

  • hüseyin çelik17 Ağustos 2017 11:53

    katilleri barındıran merkel'den beklentisi olan ne türk ne de müslümandır

  • Orduly17 Ağustos 2017 11:34

    SARIGELİN seni alkışlıyorum yawww ( alkışşşş) şak şak şak ... İnşaAllah tekraren Almanların başında kal ( duyuyormusun) tak tak ... SARIKAFA da seni itelerse arkadan yine olursun Başbakan bak bak bak ...

  • Al haydar yıldırım17 Ağustos 2017 11:26

    blöf yapıyor Türkiye olmaz ise Almanya bir hiç.ıstıracak köpek dişlerini göstermez.gerekini hemen yapar.