BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'deki Rusya soruşturmasında flaş gelişme----

ABD'deki Rusya soruşturmasında flaş gelişme

ABD'deki Rusya soruşturmasında flaş gelişme
22 Mart 2018 - 20:17 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ı Rusya soruşturmasında temsil eden avukatı John Dowd, istifa gerekçesini belirtmeden görevinden ayrıldığını açıkladı

Rusya soruşturmasında ABD Başkanı Donald Trump'ı temsil eden avukatı John Dowd Amerikan medyasına istifası ile ilgili bir yazılı açıklama göndererek, "Başkan'ı seviyorum  ve ona en iyi dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Dowd'un istifa gerekçesini dile getirmemesine rağmen Amerikan  medyasında yer alan haberlerde, istifa sebebinin, Rusya soruşturmasını yürüten  Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'a yönelik Trump'ın son dönemdeki sert  açıklamaları olduğu iddia edildi.

Aynı soruşturmada Trump'ı temsil etmeye devam eden bir diğer avukatı  Jay Sekulow, yaptığı yazılı açıklamada, "John Dowd bir dost ve hukuk ekibimizin  değerli bir üyesi olmuştur. Devam eden hukuki süreçlerde Başkan'ı temsil etmeyi  ve özel yetkili savcı ile işbirliği yapmayı sürdüreceğiz." değerlendirmesinde  bulundu.

SÜRECE ZARAR VERECEK

Amerikan medyasında bomba etkisi yapan istifa haberinin, Trump ile  Mueller arasındaki sürece zarar vereceği yorumları öne çıkarken, Dowd'un Mueller  ile Trump arasındaki en önemli köprü görevi gördüğüne işaret edildi.

ABD Başkanı Trump, son olarak geçen hafta hukuk ekibine Joe diGenov'u  eklemişti.

ABD'de 2016 başkanlık seçimlerine Rusya'nın siber saldırılarla  müdahale ettiği iddiaları üzerine hem Kongre hem de Özel Yetkili Savcı Mueller  tarafından başlatılan soruşturmalar devam ediyor.

TRUMP, MUELLER'I HEDEF ALMIŞTI

Trump, hafta sonu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda,  "Rusya'nın 2016'daki Başkanlık seçimlerine müdahale ettiği" yönündeki iddiaları  soruşturan Mueller'ı hedef almıştı.

Trump'ın bu açıklamaları üzerine ABD Kongresinin önde gelen  Cumhuriyetçi isimleri, kendisine uyarıda bulunarak Mueller'ın işine devam etmesi  gerektiğini vurgulamıştı.

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions, geçen cuma günü Federal Soruşturma  Bürosu (FBI) Direktör Yardımcısı Andrew McCabe'i emekliliğine iki gün kala işten  çıkarmıştı. Rusya soruşturması bağlamında 2016'da etkin görevler yürüten ve  Demokratların başkan adayı Hillary Clinton hakkındaki soruşturmaya bakan McCabe,  Trump tarafından birçok kez eleştirilmişti.

Rusya soruşturması kapsamında FBI'da daha önce yaşanan en büyük  deprem, 9 Mayıs 2017'de eski FBI Direktörü James Comey'nin Trump tarafından  kovulması olmuştu. ABD Adalet Bakanlığı, Rusya soruşturmasına 17 Mayıs 2017'de  Özel Yetkili Savcı olarak Mueller'ı atamıştı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)