BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD hisseleri geriledi----

ABD hisseleri geriledi

ABD hisseleri geriledi
29 Nisan 2016 - 23:46 www.finansgundem.com

ABD hisseleri, cansız şirket gelirleri ve ekonominin ilerlediğine dair gelen birkaç işaretle en kötü iki günlük kaybını gerçekleştirdi

ABD hisse senetleri, cansız gelirler ve ekonomik büyümede ilerleme gösteren bazı işaretler ile düşerken, Standard & Poor's 500 Endeksi Şubat ayından beri en kötü iki günlük kaybını gerçekleştirdi.

Hisse senetleri işlemlerin son saatinde, S&P 500'ün kayıplarının yarısını geri almasıyla sert bir şekilde sıçrama yaptı. Gilead Sciences Inc., kar rakamlarının tahminleri tutmaması üzerine yüzde 9 gerileyerek endeksteki en büyük kaybı gerçekleştirdi. Apple Inc. Carl Icahn'ın hisselerini sattıüını açıklamasından bir gün sonra yendinci seansta da düştü. Amazon.com beklentilerden iyi rakamlar açıklamasıyla yükseldi.

S&P 500, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.5 geriledi ve aylık kazancına yüzde 0.3 ekledi ancak yüzde 1.3'lük gerilemeyle Şubat ayından beri en büyük haftalık kaybını gerçekleştirdi.

Milwaukee'de Robert W. Baird'in şef yatırım stratejisti Bruce Bittles, "Geçtiğimiz hata 2,100 seviyesini aşmamızla piyasaya çok fazla iyimserlik gelmesi piyasayı kısa vadede geri çekilmeye karşı zayıf bıraktı ve şu an olanda bu." dedi ve "Dün ve bugünkü zayıflık, güçsüz gelen kar rakamlarından dolayı. Para politikası piyasayı destekliyor ancak değerlemeler çok gergin ve gelirler kendini toparlayamıyor." diyerek görüş bildirdi.

Tüketici harcamalarının Mart ayında tahminlerden daha az yükselmesi, kazançların hızlanmasına rağmen ABD'nin büyük bir kısmı için bir yılın en zayıf çeyreğini kapamasıyla, piyasanın ilgi çekmekte zorlandığı endişelerini artırdı. Daha hızlı ücret artışı, Amerikalı tüketicileri daha fazla harcama yapmaya cesaretlendirebilir ve ekonominin iki yıln en zayıf performansından çıkması için bir başlangıç sıçraması olabilir.

S&P 500, enerji üreticilerinin Nisan ayında beş ayın zirvesine çıkan petrol fiyatlarıyla yükselmesinin ardından, Kasım ayından beri ilk aydan aya kazancına hazırlanıyor. Teknoloji hisse senetleri, Apple, Microsoft Corp. ve Google'nin ana şirketi Alphabet Inci gibi şirktetlerden gelen hayal kırıklığı yaratan gelirlerle yıprandı. Teknoloji grubu Ağustos'tan beri en kötü ikinci ayına geriledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)