BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD bütçesinde 250 milyon dolarlık Rusya önlemi----

ABD bütçesinde 250 milyon dolarlık Rusya önlemi

ABD bütçesinde 250 milyon dolarlık Rusya önlemi
22 Mart 2018 - 09:38 www.finansgundem.com

ABD bütçesinde Rusya'ya karşı 250 milyon dolar ayrılıyor

ABD’nin 2018 yılı bütçesinin, bugün Başkan Donald Trump’ın imzasıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor. Kongre, bütçenin 250 milyon dolarlık kısmını 'Rusya’nın etkinliğine karşı' kullanılacak. Geçen yıl bu rakam 100 milyon dolardı.

ABD'de yayınlanan 2018 mali yılı bütçe kanununa göre, 250 milyon dolar 'Rusya etkisine karşı' mücadele için kullanılacak.

Bu paranın 'Rusya'nın etkisiyle mücadele eden fon çalışmalarına' ve 'Rusya'da demokrasiyi güçlendirme programlarına' kullanılacağı ifade ediliyor.

Tahsil edilen bu bütçenin ayrıca, "Avrupa ve Avrasya'daki emniyet ve güvenlik güçlerinin kapasitesinin güçlendirilmesi ve bu ülkeler ile ABD-NATO arasındaki güvenlik işbirliğinin pekiştirilmesi için" kullanılacağı açıklandı.

Ukraya'ya 200 milyon dolar

ABD taslak bütçesinde, Ukrayna ordusuna silah ve askeri eğitim de dahil olmak üzere, toplam 200 milyon dolarlık askeri yardım tahsis edilmesini öngörüyor.

Öte yandan taslak, Rusya devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport ve Pentagon arasındaki iş birliği yasağını da genişletiyor.

Bütçe taslağının 23 Mart Cuma gününe kadar kabul edilip Trump tarafından imzalanması bekleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)