BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Brexit için hazır----

AB, Brexit için hazır

AB, Brexit için hazır
19 Kasım 2018 - 12:49 www.finansgundem.com

AB'nin ana sorunu olan İngiltere'nin Brexit anlaşması gündemden düşmüyor

Avrupa Merkez Bankası politika yapıcılarından Francois Villeroy de Galhau İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkması için anlaşma yapmasının daha iyi olacağını, ancak AB'nin anlaşma olmadan 
ayrılma durumuna hazır olduğunu söyledi. 
Villeroy, Tokyo'daki Keio Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "Anlaşma olmaması senaryosu ile karşı karşıya kalırsak -ki bunu istemiyoruz- Avrupa tarafında buna hazırız" dedi. 
Villeroy, "İngiltere ekonomisi için muhtemelen çok zararlı olacak, fakat Avrupa tarafında GSYH (gayri safi yurtiçi hasıla) üzerindeki etki sınırlı ve finansal istikrar sorunu bulunmuyor" dedi. 
İngiltere Başbakan Theresa May'in Brexit anlaşma taslağını açıklamasından bu yana, başkanlığı kaosa sürüklendi. Hem Brexit yanlısı hem de Brexit karşıtı parlamenterler anlaşmayı eleştirdi, bakanlarından birçoğu anlaşma nedeniyle istifa etti ve bazı parlamenterler May'i görevinden almak istiyor. 
May'in taslak anlaşma için parlamentonun desteğini alıp almayacağı belirsizliği, İngiltere'nin AB'den anlaşma olmadan ayrılma riskini artırıyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)