BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunan havalimanlarını Almanlar yönetecek----

Yunan havalimanlarını Almanlar yönetecek

Yunan havalimanlarını Almanlar yönetecek
19 Ağustos 2015 - 06:39 www.finansgundem.com

Borçlarını ödeme konusunda başta Almanya olmak üzere AB ülkeleri ve IMF ile sorun yaşayan Yunanistan'da ilk etkili özelleştirmeye imza atıldı

Yunanistan'da havalimanlarının özelleştirilmesi için ilk imza atıldı. Alıcı ise bazı Yunan vatandaşları tarafından Yunanistan’ın baş belası olarak gösterilen Almanya’nın en büyük havalimanı işletmecisi oldu.

Daha önce yapılan ancak Çipras hükümeti iş başına geldiğinde dondurularak gözden geçirileceği açıklanan havayollarının özelleştirmesi için atılan imza bazı çevreler için sürpriz oldu. Çipras hükümeti iktidar geldikten sonra ilk iş olarak bu satışı iptal edeceğini duyurmuştu. 
 
Mikanos, Selanik, Rodos...


Alman Fraport ve Yunan Slentel konsorsiyumu ile yapılan 1.2 milyar euro’luk anlaşmanın Yunanistan’a sağlanan 3 yıllık 86 milyar euro’luk kurtarma paketinin onayının ardından gelmesi de tartışmaları beraberinde getirdi. Bu paketin onayı için havalimanı satışının yapılması da öncelikle şartlar arasında yer alıyordu. 
Atılan imzayla birlikte, Yunanistan’ın başkenti Atina’dan sonra ülkenin en çok turist çeken şehir ve adalarına havayolu ile ulaşıma olanak veren 14 havaalanının işletmesi Almanlara geçecek. Bu havalimanları arasında Selanik, Korfu, Rodos, Kos, Samos, Mikonos ve Santorini gibi popüler noktalar da yer alıyor. Temmuz ayında sonuçlanan satış işlemi, 50 yıllık işletme hakkını içeriyor. Şirket 300 milon euro’su ilk yıllarda olmak üzere toplamda 1.4 milyar euro7luk yatırım yapmayı da taahhüt ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)