BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan’dan 6 önemli açıklama----

Erdoğan’dan 6 önemli açıklama

Erdoğan’dan 6 önemli açıklama
23 Kasım 2014 - 08:18 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan çözüm süreci, Parale Yapıyla mücadele, Suriye’deki savaş için ne dedi? 2015’te hangi hakkı kullanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Afrika Zirvesi dönüşünde uçakta gazetecilere önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, Bakanlar Kurulu'na başkanlık yetkisiyle ilgili olarak "Anayasa'da zaten var, kullanmamak olmaz" dedi. Planladığı takvimi ise “İnşallah 2015'e de öyle gireriz” sözleriyl açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değerlendirmeleri özetle şöyle: 

Paralel Yapı ile mücadele
Mücadele başladı, kararlılıkla devam edecek. Biz kalkıp da yarıda bırakamayız. Eğer yarıda kesersek bunun bedelini milletçe, ülke olarak çok ağır öderiz. Biz en ağır kararı nerede aldık? MGK'da aldık. MGK'da aldığımız tavsiye kararını hükümetimize bildirdik. Hükümetimiz de Bakanlar Kurulu kararını aldı. Bundan geri adım atmak söz konusu değildir. Bunun ulusal boyutu olduğu kadar uluslararası boyutu da var. MGK kararını almamızın sebebi  bu işi uluslararası boyutta çözmek. Sadece yargıyla çözmek değil, yargı dışında da bir kararlılıkla bu işi çözmek. Burada biz bir çerçeve ortaya koyduk. Bunu bütün dost ülkelerin bilmesi lazım.

Afrika ülkelerine Paralel Yapı uyarısı
Aldığımız geri dönüşler olumlu. Ama bizim alternatifleri artırmamız lazım. Bu da ağırlıklı olarak eğitimle ilgili. Bu sistemlere girecek kadroları artırmamız lazım. Başbakanlığım döneminde talimatı vermiştim. Bazı modeller üzerinde Milli Eğitim şu anda çalışıyor. İnşallah oradaki okullarda bu işi başlatacağız. Bunu istiyorlar. Şu ana kadar anlattıklarımıza itiraz eden lider görmedim. Hatta tam tersine, sizin ülkeniz için tehdit olan bizim için de tehdittir diyorlar.

Bakanlar Kurulu'na başkanlık
Anayasada zaten yetkiler içinde bu var. O yetkiyi kullanmamak diye bir şey olmaz. İnşallah o yetkiyi de kullanacağız. Planımız var tabii. İnşallah 2015'e de öyle gireriz.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı
Batı basını başta olmak üzere medyanın bu konuda ne dediği çok da önemli değil. Burasını Erdoğan'ın sarayı biçiminde nitelemeleri yanlış. Burası, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk milletinin sarayıdır.

Beştepe'de yapılan konut
Bazı haberlerde işi iyice abartıp, 150 odadan söz edenler var. Halbuki orada inşa edilen konuttaki oda sayısı 15-20 civarında. Benim 4,5 yıl İstanbul belediye başkanlığım olmuştur. Ben Florya'daki o muhteşem köşkte oturmadım. Beylerbeyi'nde bir apartman katında yaşadım. Başbakan olduktan sonra da resmi konutta yaşamadım. Subayevleri'ndeki bir dairede kirada yaşadım. Kimse kalkıp da bu Başbakan ne kadar da mütevazı demedi. Ben konut meraklısı değilim. 1000 odası var diyorlar. Olacak elbet. Küçük düşünenler, bu tür eserler ortaya koyamaz. Binanın ne denli işlevsel olduğunu, zamanla herkes anlayacak. 

Papa’nın Türkiye'ye ziyareti
Teröre karşı mücadelede Papa'nın dünyadaki etkinliği inkâr edilemez. Kendileriyle elbette bu konuyu da konuşacağız. Kendilerinin özellikle Hıristiyan dünyaya verecekleri mesajı önemsiyorum. Özellikle Batı'daki İslamofobia olayını gündeme getirmeyi, bununla mücadeleye katkı sağlamasını önemsiyoruz. Bu gündeme getireceğimiz en önemli konulardan biri olacak.

Çözüm süreci
Çözüm Süreci'nin tarafı yok, tarafları var. Siz el uzatıyorsunuz ama karşı taraf size aynı şekilde mukabelede bulunmuyorsa sonuç alamazsınız. Benim dönemimden itibaren iktidar hep el uzattı ama maalesef aynı şekilde tokalaşacak eli göremedik. Sıkılı yumruk gördük. Bütün seçimlerde özellikle  Güneydoğu'da sıkıntılar yaşadık. Temenni ederiz ki bu artık ortadan kalkar. Silahsızlanma olayı gerçekleşir. 780 bin kilometre karelik vatan toprakları üzerinde barış, mutluluk hâkim olur. Bunun için bütün siyasi partilere önemli görevler düşüyor. İnşallah beklentiler istikametinde gelişmeler olur.

Çözüm sürecinde ABD
Amerika olur, bir başkası olur. Biz bunları daha önce de çok değişik yerlerde yaşadık. Biliyorsunuz. Oslo da da yaşadık. Üçüncü göz, dördüncü göz ne olursa olsun. Bunların nasıl tecelli ettiği ortaya çıktı. Burada bu işi bu vatanın kendi  evlatları kendi arasında çözmeli. Benim Kürt vatandaşlarımı sömüren, istismar eden bölücü terör örgütü var. Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i biz bu sorunu kendi aramızda çözeriz. Amerika'yla çözemeyiz. Yıllarca Kandil'e bir İngiliz gitmiştir. O da bir üçüncü göz gibi oynuyordu. Hiçbir şey yapmadığı gibi tam aksine bu süreci ağırlaştırmıştır. Aynı aktörler Oslo'da da rol almıştır. Orada da olumlu istikamette herhangi bir şey ortaya çıkmadı. Artık Kürt'üyle, Türk'üyle kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. 
 
Halep'te durum ne
ÖSO komutanının kaçtığına dair bana gelen bilgi yok. ÖSO biliyorsunuz Kobani'ye ilk müdahale eden grup. Halep'te de kıyasıya bir mücadele veriyor. Başından itibaren Batı meşru bir güç olarak ÖSO'yu gördü. Sıkıntılar var, ama rejim Halep'i tamamıyla ele geçirmiş diye bir şey yok. Yalnız Şam rejimi, orayı bayağı zora, dara sokmak için sürekli bombalıyor. Halep konusu muhalif güçlerin en önemli gündem maddesidir. Halep'in düşmesine seyirci kalınmamalı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)