BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrezilya dünyayı ‘7’ şimdi sıra Türk yiyeceğinde ----

Brezilya dünyayı ‘7’ şimdi sıra Türk yiyeceğinde

Brezilya dünyayı ‘7’ şimdi sıra Türk yiyeceğinde
12 Temmuz 2014 - 14:58 www.finansgundem.com

Sofralarımızın vazgeçilmez yiyeceği bulgur Orta Doğu'dan sonra Brezilya'yı da fethetti.

2014 Dünya  Kupası yarı final maçında Almanya karşısında 7-1'lik tarihi bir mağlubiyet alan Brezilya Türk bulgurunu sevdi. Makarna Bulgur Bakliyat Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Başkanı Surur Aydın, Türkiye'nin milli yiyeceği olarak adlandırdığı ve pirince göre daha ucuz ve sağlıklı olduğunu ifade ettiği bulgurun tüm dünya sofralarında yer alması için çalıştıklarını söyledi. Son olarak Brezilya'ya gittiklerini anlatan Aydın, tanıtımını yaptıkları bulguru tüm dünyada mutfaklara sokarak pirincin tahtına oturtmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Başkan Aydın, pirince oranla daha sağlıklı ve ucuz olan bulguru dünyaya tanıtma fikrinin Arjantin'deki kuraklık sonrası çıktığını söyledi. Aydın, "Arjantin'de kuraklık olunca ihracatçılarımız bu ülkeye yöneldi. Giden arkadaşlarımız burada bulgurun bilinmediğini bize iletti. Brezilya ve Amerika'da pişirterek tadına baktırıp, olumlu tepkiler aldık" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)