BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakanlık harekete geçti!----

Bakanlık harekete geçti!

Bakanlık harekete geçti!
18 Nisan 2014 - 13:59 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanlığı THY uçağındaki MERS virüsü taşıyan yolcunun iki ön ve iki arka koltuğunda oturanları arıyor

Suudi Arabistan’da yaptığı umre ziyaretinden sonra THY uçağı ile Cidde’den İstanbul aktarmalı olarak Kuala Lumpur’a giden Malezyalı bir yolcuda ölümcül MERS virüsü taşıdığı tespit edilmesi üzerine, Sağlık Bakanlığı da harekete geçti. Sağlık Bakanlığı, Malezya yetkililerinden detaylı bilgi, THY yetkililerinden de yolcunun uçakta iki ön ve iki arka koltukta oturanların kimliklerini istedi.

Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü yetkilileri, şunları söylediler:

“Malezya Sağlık Bakanlığı ile derhal temasa geçtik. Kişinin tam açık kimliğini, uçuş rotasını ve saatlerini istedik. Bu arada THY ile de temasa geçerek 54 yaşındaki bu şahsın uçakta oturduğu koltuğun 2 ön ve 2 arka sırasında oturanların kimliklerini de istedik. Onlardan şayet Türk varsa ve Türkiye’de oturuyorlarsa kontrol için çağıracağız. Bizim için önemli olan bu koltuklardaki yolculardır. Çünkü uçağın havalandırma tesisatından gelen hava içinde bu yolcunun teneffüs ettiği MERS virüsü olabilir. Bu nedenle o yolcuların mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Ancak burada iyi haber olay 29 Mart’ta gerçekleşmiş. Virüs bulaşsaydı bu güne kadar ortaya çıkardı. Ama yine de tüm kontrolleri yapacağız”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)