BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Bozkır: AB kapılarını açsa biz kaparız----

Bakan Bozkır: AB kapılarını açsa biz kaparız

Bakan Bozkır: AB kapılarını açsa biz kaparız
02 Eylül 2014 - 16:02 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye’nin AB’ye üye olması durumunu değerlendirdi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır,  NTV yayınında yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği sürecinin fasıl açmaktan ibaret bir süreç olmadığını belirterek, “Uluslararası kuruluşa üyelik de değildir. AB başka bir olay. AB günlük yaşamında her alanda etki yapar. Refah, eğitim ve yaşam kalitesini artıran, geleceğe daha güvenli bakmasını sağlayan bir yapıdır. Okyanusta küçük bir kağıttan gemidir. 
AB süreci konusunda çok daha sağlıklı bir noktadayız. Bütün gereksinimleri yerine getirdiğimizde o fasıl bizim için açılmıştır” dedi. 

“Türkiye olarak baktıkları resmin doğru resim olmasını istiyoruz. Yanlış bir resme bakıldığında yanlış bir algı ortaya çıkıyor. İlk yapmamız gereken bu algıyı düzeltmek” ifadesini kullanan Bozkır, “Türkiye’nin aile fotoğrafında yer almaması yanlış bir şey oldu, bunu düzelteceğiz. Siyasette bunun düzeltilmesi gerekiyor. Yanlış bir resme bakıyorlar” dedi. 

AB’ni Türkiye’ye yönelik kaygılarını anlatan Bozkır’ın, “Kapıları açsalar, 20 milyon Türk vatandaşı iş için gidecek diyorlar. Kapıları açsalar, biz kendi kapımızı kaparız. Belçika’ya gitseler iş yok güç yok, ne yapacak orada?” şeklindeki sözleri dikkat çekti. İlerleme raporu için Türkiye olarak katkıların verileceğine işaret eden Bozkır, mızı “Müsteşarımız yakın bir tarihte Brüksel’e gidecek” bilgisini verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC ziyaretine de değinen Bozkır, “Biz Yunanistan’la çok iyi ilişkiler kurmayı arzu ediyoruz. Yunan iç politikası eski reaksiyonları devam ettiriyor. Türkiye’de bir gelenek vardır. İlk ziyaret KKTC’ye, ikinci ziyaret Azerbaycan’a yapılır. Bunun değiştirilmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Cumhurbaşkanımız, hiçbir hasmane söz içermeyen mesajları vermiş, KKTC’yi ziyaret etmiştir” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)