BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti erken seçim istiyor mu?----

AK Parti erken seçim istiyor mu?

AK Parti erken seçim istiyor mu?
25 Ekim 2014 - 08:11 www.finansgundem.com

Genel seçimlerin yaz mevsimine gelmesi nedeniyle oy kullanımının azalacağı beklentisi ile seçimlerin öne alınması iddiası vardı

Ak Parti’nin, “Başkanlık sistemi” projesini hayata geçirecek  anayasa değişikliğini yapacak sayıda milletvekili çıkarma hedefinden dolayı büyük önem verdiği Haziran 2015 seçimlerinin, nisan sonu ya da mayıs başına çekileceği iddiası ortalığı karıştırdı.

Milliyet'ten Şebnem Hoşgör'ün haberine göre; geçen salı günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen  Ak Parti grup başkanvekilleri, sohbet sırasında erken seçim iddiasını da gündeme getirdi. Edinilen bilgiye göre Davutoğlu da en az kurmayları kadar bu iddiaya şaşırdı. Davutoğlu’nun, “Bu konuda bir kararımız yok. Nereden çıkıyor bu  haberler?” yanıtını verdiği öğrenildi. Davutoğlu ile yapılan görüşmenin ardından da grup ve genel merkez yöneticilerinden, “Seçim zamanında yapılacak. Belirlenen tarihte bir değişiklik düşünülmüyor” açıklaması geldi. 

Ancak Ak Parti grubunda, yönetimin, “seçim zamanında yapılacak” açıklamasına karşın 1-2 ay erken seçim beklentisi hakim.   

Bu arada partilerin  YSK’daki temsilcileri arasında da seçimin öne alınması konusunda öngörüşme yapıldığı ve muhalefetin seçim tarihinin 1-2 ay öne çekilmesine yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Konuya ilişkin Milliyet’in sorularını yanıtlayan Ak Parti’nin YSK temsilcisi Şeref Malkoç, “Partinin bu yönde bir kararı yok. Ancak YSK’da parti temsilcileri arasındaki görüşmelerde konu tartışıldı. MHP nisan ayını istiyor, diğer muhalefet partileri Nisan sonu Mayıs başı olabilir diyor” bilgisini verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)