Ana SayfaPara PiyasaBayram öncesi 16 hisse önerisi---

Bayram öncesi 16 hisse önerisi

1 / 4
Bayram öncesi 16 hisse önerisi
19 Haziran 2017 - 12:02 www.finansgundem.com

Son yıllarda bayram tatillerinin hem yaz aylarına denk gelmesi, hem okulların kapalı olması, hem de bayram tatillerinin genellikle hafta içine denk gelip çalışanların dinlenme ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilmesi nedeni ile belli sektörler ön plana çıkmaya başladı. Bu kapsamda Borsa İstanbul'da da turizm, ulaştırma, perakende, hediyelik eşya, yiyecek ve içecek ile bahar aylarından itibaren hareketliliğin arttığı inşaat ile yan sanayi sektörlerinde değerleme bakımından ucuz kalmış şirket hisselerinin ön plana çıktığı gözlemleniyor. İdil Taraklı’nın para dergisindeki haberine göre analistler bu sektörlerde faaliyet gösteren ve çarpanları sektör ortalamasının altındaki şirket hisselerinin yine ilkbahar ve yaz aylarında yoğunlaşmasını bekliyor. Bayram öncesi ise bu kapsamda bazı hisselere dikkat çekiyor.

"KÜÇÜK ÇAPU BİR DÜZELTME GELEBİLİR"

Piramit Menkul Kıymetler AŞ Portföy Yönetim Müdürü Mehmet Ali Kalfa, bayram öncesi ve bayramdan bir müddet sonrasını da kapsayan kısa vadede borsada yatay ya da yatay aşağı bir seyir bekliyor. Her ne kadar temel olarak ekonomik öncü göstergeler ve şirket faaliyetleri ikinci çeyrekte yılın ilk çeyreğine göre daha iyi olacağına işaret etse de küresel kaynaklı potansiyel sorunların Borsa İstanbul'da bir düzeltmeye yol açabileceğini düşünüyor.

Kalfa'ya göre, Borsa İstanbul'da hali hazırda 100 bin seviyesini test eden BİST-100 Endeksi'nde mevcut seviyelerinde yeni alışlar için katalizör eksikliği göze çarpmakta. Bu şartlar altında BIST-100 Endeksi için 97 bin 500 seviyesinin ilk destek, 95 bin seviyesinin ise ikinci destek olarak ortaya çıktığını belirten Kalfa, "Üst tarafta psikolojik bir sınır olan 100 bin seviyesinin kalıcılı olarak geçilip geçilemeyeceği olası bir düzeltme sonrası yılın geri kalan zamanında yeniden değerlendirilmesi gereken bir konu olarak görünmekte" diyor. Bayram öncesi hem endeksin yatay veya aşağı yönlü hareket edebileceğini, hem de bayram tatili ve yaz sezonu olmasından dolayı her koşulda yaz aylarında satışların ve ciroların artacağım düşünen Kalfa, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bu nedenle kendi sektörlerinde düşük fiyat çarpanlarına sahip, borçluluğu düşük beklenti yaratan şirket ve uygun fiyatlı banka hisseleri arasından seçim yapmak sağlıklı olacaktır. Bu kıstaslar etrafında da takip eden kısa ve orta vade için Vakıfbank, Konfrut Gıda, Klimasan Klima, Ege Endüstri, Ereğli Demir Çelik, Adel Kalemcilik, Soda, Petkim, Pınar Et ve Un, Ege Seramik, Pınar Süt, Şişe Cam, Sanko Pazarlama, İş Bankası, Aygaz ve Despec Bilgisayar hisseleri bayram öncesinde defansif hisseler olarak portföylere dahil edilebilir."


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster