BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYunan bankaları için önemli açıklama----

Yunan bankaları için önemli açıklama

Yunan bankaları için önemli açıklama
25 Haziran 2015 - 19:52 www.finansgundem.com

Almanya Merkez Bankası/Weidmann: Yunan bankalari için ELA yegâne fonlama kaynağı haline geldi

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann, Acil Likidite Desteği'nin (ELA) Yunan bankaları için tek fonlama haline geldiğini ve bunun Yunan bankalarının dayanıklılığı konusunda şüphe oluşturduğunu söyledi.

“Finansal çalkantı dönemlerinde likidite kısıtlayıcı tedbirlerin, çalkantıları durdurmak için başarısız olabileceğini” dile getiren Weidmann, aynı şekilde “uzun süre likidite sağlamanın da sorunlar doğurabileceğini” ifade etti.

Weidmann, "Başlangıçta bankalar için iyi teminat karşılığında geçici kaynak olarak tasarlanan ELA, bankaların yegane finansman kaynağı haline geldi. Bu bankaların mali dayanıklılığı konusunda şüphe uyandırıyor" şeklinde konuştu.

“Yunan hazine bonolarının çevrilerek likiditenin bozulmaması gerektiği” uyarısında bulunan Weidmann, parasal birliğin inşa edildiği temel ilkelere saygı duymanın "dogmatik ve inatçı bir Alman meselesi" olmadığını; bunun “Euro Bölgesi'nden uzun vadeli ekonomik refah için önemli bir politika şartı olduğunu” sözlerine ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)