BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfbank'tan Türk ekonomisine destek----

Vakıfbank'tan Türk ekonomisine destek

Vakıfbank'tan Türk ekonomisine destek
12 Mayıs 2015 - 06:48 www.finansgundem.com

VakıfBank’ın Genel Müdürü Halil Aydoğan, Banka'nın 2015 yılının ilk çeyreğinde net kârını geçen yılın ilk üç ayına göre yüzde 16 artırdığını açıkladı

Bankanın yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisine sağladığı nakdi ve gayri nakdi kredi toplamının 142.5 milyar TL’ye yükseldiği de vurgulandı.

İlk çeyrekte Vakıfbank’ın net karını sektör ortalamasının üzerinde artırdığını belirten Aydoğan, şöyle devam etti:

“Vakıfbank olarak istikrarlı şekilde kârlılığımızı artırarak büyümeye devam ediyoruz. İlk çeyreği, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 kar artışı ile tamamladık. 2014 yılında olduğu gibi bu çeyrekte de, hem nakdi kredilerde hem de toplam mevduatta bankamızın pazar payı artmaya devam etmiştir” dedi.

‘Aktif kalite’ vurgusu

2014 yılının bilançosundaki en dikkat çekici başarılardan birinin aktif kalitesi tarafında görüldüğünü hatırlatan Aydoğan, “Bu başarının hız kaybetmeden 2015 yılının ilk çeyreğinde de devam ettiğini görüyoruz. Sektörün takibe dönüşüm oranının değişmediği bir dönemde, varlık satışı ya da aktiften silme yapmadan takibe dönüşüm oranımızı, 2014 yıl sonuna göre 10 baz puan indirmeyi başardık” diye konuştu.

Mevduatta atakta...

Şube açılışlarının da katkısıyla mevduat alanında güçlü bir büyüme gösterdiklerini belirten Halil Aydoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Toplam mevduatımız 2014 yıl sonuna göre yüzde 8.6 oranında artarak 100 milyar TL seviyesine yükseldi. Toplam mevduattaki pazar payımız bu çeyrekte de artmaya devam ederken, büyümenin ağırlıklı olarak TL mevduat tarafında yoğunlaştığını görmekteyiz. Sektörde TL mevduatlar, yılbaşından bugüne sadece %1.3 oranında artarken, bu oran VakıfBank’ta yüzde 7.2 seviyesinde gerçekleşmiştir. Tabana yaygın ve sadakati yüksek mevduat portföyümüzdeki güçlü büyüme, kredilerdeki büyüme hedeflerimize ulaşmak açısından bize güven veriyor.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)