BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTekstilbank'ın hem adı hem yönetimi değişti----

Tekstilbank'ın hem adı hem yönetimi değişti

Tekstilbank'ın hem adı hem yönetimi değişti
27 Mayıs 2015 - 07:11 www.finansgundem.com

Tekstilbank’ı alarak Türkiye’ye gelen ilk Çin bankası olan Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) bankanın adını değiştirecek

Türk bankacılık sektörüne giren yabancı bankaların çoğu Türkiye pazarında satın aldıkları bankaların isimleri ve yerel yöneticilerle yollarına devam ederken Çin’den sektöre Tekstilbank’ı satın alarak giren ilk banka olan Industrial and Commercial Bank of China’nın (ICBC) hiç beklemeden hem bankanın adını hem de yönetimini değiştirdiğini açıkladı.

Önceki gün gerçekleştirilen devir töreninde bankanın yönetim kadrosu da değişti. Bankanın genel müdürlüğüne Çim Güzelaydınlı’nın yerine Gao Xiangyang getirildi. Yönetim Kurulu Başkanlığına Xu Keen seçilirken bankanın Genel Müdür Yardımcılığı görevine de Chen Yubao getirildi.

Tekstilbank’ın adı ICBC Türkiye olarak değişecek. GSD Holding, Tekstilbank’taki yüzde 75.5 hissesinin tamamını 669 milyon liraya ICBC’ye satmak için sözleşme imzaladığını geçen sene nisan ayında duyurmuştu. Mart ve Nisan aylarında ise Çin bankacılık otoritesi ile BDDK tarafından satış işlemine onay gelmişti.

‘Yerel bir banka olacak’

Aktiflerine göre dünyanın en büyük bankası olan ICBC Yönetim Kurulu Başkanı Jiang Jianging yaptığı konuşmada Tekstilbank’ı pazar payı, kârlılık, gelişmiş risk yönetimi ve ileri teknolojik yönetime sahip yerel bir bankaya dönüştüreceklerini söyledi.
Jianging, satın almanın iki ülke arasındaki işbirliği için önemli bir kilometre taşı olacağını ve ticari hacmin 2020’de 100 milyar doları geçmesinin hedeflendiğini belirterek şunları söyledi:

“Bankamız Türkiye’nin KOBİ’lerine olan tüm hizmetlerin kalitesini artıracak, bireysel ve kurumsal tarafta işler geliştirilecek. Tekstilbank’ı Türkiye’de belli bir pazar payı ve etkisine, kârlılığa, verimli işletmeye, gelişmiş risk yönetimine, ileri bir teknolojik yönetime sahip olan bir yerel bankaya dönüştürebileceğimize inanıyoruz.”

Jianging, Türkiye ile yakın ekonomik ve ticari ilişkisi bulunan ülkeler arasındaki sinerjiyi güçlendireceklerini ve bölgesel, ticari ve proje odaklı finansal hizmet sunan bir sistem oluşturacaklarını belirtti.

Jianging, 2015’in ilk çeyreğinde bankanın toplam varlıklarının 3.5 trilyon dolara ulaştığını ifade etti. ICBC toplam 43 ülkede 17 bin şubesiyle faaliyet gösteriyor. Bankanın piyasa değeri ise 310 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)