BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkNBG Finansbank'ı satmak zorunda!----

NBG Finansbank'ı satmak zorunda!

NBG Finansbank'ı satmak zorunda!
29 Eylül 2015 - 09:18 www.finansgundem.com

Finansbank’ı Hüsnü Özyeğin’den satın alan National Bank of Greece, 9 yıl aradan sonra satmak zorunda kalacak

 Yunan basını, National Bank of Greece’in (NBG) Finansbank’taki yüzde 99 payının tamamını satmayı değerlendirdiğini yazdı. Reuters’ın haberine göre ise, Yunanistan’ın en büyük bankası ve Finansbank’ın sahibi National Bank of Greece (NBG) potansiyel sermaye açığının nasıl kapatılacağı konusunda seçenekleri değerlendirirken, Finansbank’ta hisse satışını da içerebilecek bu seçeneklerden herhangi biri konusunda henüz nihai bir karar almadı.

Bankada görevli bir kaynak Reuters’a yaptığı açıklamada, “Her bankanın yapması gerektiği gibi biz de olası sermaye gereksinimini hemen karşılamak için gerekli alternatifleri inceliyoruz” dedi.

Yunan basınında dün yer alan haberlerde NBG’nin Avrupa Birliği rekabet kurumuna göndereceği iş planı kapsamında Finansbank’taki yüzde 99 payının tamamını satmayı değerlendirdiği belirtildi. Kaynak, “Şu aşamada, stres testleri tamamlanana kadar bankanın belirleyeceği strateji konusunda tahminde bulunmak için erken” dedi. Bankaların olası kriz senaryolarında sermaye ihtiyaçlarını gösteren strest testleri bu yıl içinde yapılacak.

Piyasa değeri 6 milyar $’dan 3 milyar $’a indi

Finansbank’ın yüzde 46’sı 2006’da Yunan NBG’ye satılmıştı. Finansbank’ın patronu Hüsnü Özyeğin, bankadaki yüzde 55.68’lik hissesinin yüzde 46’sını ve kurucu hisselerin tamamını NBG’ye 2 milyar 774 milyon dolara sattı. Bankanın yüzde 100’ü 6 milyar dolara geldi. Satın alma bedeli mevcut Borsa değerinin üzerinde olduğu için çağrıda bulunuldu ve zaman içinde Finansbank’ın yüzde 99’a yakın hissesi NBG’ye geçti. NBG’nin CEO’su Takis Arapoglou, Finansbank’ı defter değerinin 3.8 katına satın aldıklarını açıklamıştı. Finansbank’ın şu anki piyasa değeri 3 milyar 55 milyon dolar ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)