BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi kartını kaybedene iyi haber----

Kredi kartını kaybedene iyi haber

Kredi kartını kaybedene iyi haber
14 Temmuz 2014 - 07:22 www.finansgundem.com

Kredi kartını kaybedenlerden iki defaya mahsus olmak üzere kredi kartı yenileme ücreti alınmayacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Türkiye Bankalar Birliği ile birlikte yürüttüğü ücret-komisyon çalışmasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Sabah'ın haberine göre, birçok düzenlemenin yer aldığı çalışmada kredi kartını kaybedenleri de sevindirecek bir adım atılıyor. Buna göre, kredi kartını kaybedenler, cüzdanını çaldıranlardan iki defaya mahsus olmak üzere kredi kartı yenileme ücreti alınmayacak. Bankalar, ATM'lerden para yatırırken, bakiye sorarken ücret talep edemeyecek. Toplam 6 ay kullanılmayan kredi kartlarından yıllık ücret istenmeyecek.

6 AYLIK SÜRE BEKLENMEYECEK

Bankaların vatandaştan aldığı ücret ve komisyonlarda gereksiz olan ve hizmet sunulmayanlarla ilgili yönetmelik tamamlandı. BDDK, yönetmelik için 6 aylık yasal süreyi beklemeden ücret-komisyon listesini açıklayacak. Vatandaşa büyük kolaylıklar sağlayan yeni Tüketici Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından yaşama geçirilecek düzenlemeler vatandaşın beklentilerini büyük ölçüde karşılayacak. BDDK, bankaların alacağı ücretlere ilişkin listeyi önümüzdeki günlerde yayınlayacak.

ATM HİZMETİ ÜCRETSİZ

BDDK'nın çalışmasına göre tüketiciler bankalarının ATM'lerini kullanırken hizmet karşılığında ücret ödemeyecek. Para çekimi, yatırması işlemlerinde ücret talep edilemeyecek. İhtiyaç kredisi alan vatandaşlar için otomatik olarak açılan hesaplardan da ücret alınmayacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)