BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC Türkiye'de siber saldırı şoku!----

HSBC Türkiye'de siber saldırı şoku!

HSBC Türkiye'de siber saldırı şoku!
12 Kasım 2014 - 16:39 www.finansgundem.com

HSBC Türkiye'de şok. 2.7 milyon müşterinin kredi kartı bilgileri çalındı. Banka müşterilerine 'Herhangi bir finansal risk yoktur' güvencesi verdi.

HSBC'nin Türkiye'deki 2.7 milyon müşterisinin kart bilgileri çalındı. Banka konuyla ilgili olarak tüm resmi kurumlara ve savcılığa başvuruda bulundu.
 
HSBC, kredi kartları ile ilgili şok gelişmeyi yaptığı bir basın açıklaması ile duyurdu. Açıklama şöyle: 

"Bankamız, yakın zamanda kredi kartları ve banka kartları sistemlerine yönelik bir siber saldırı tespit etmiş ve durdurmuştur. Olayla ilgili başlattığımız inceleme, BDDK ve ilgili diğer resmi kurumlarla ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliği içerisinde devam etmektedir. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Bankamızın kart operasyonları normal akışına uygun olarak sürmektedir.

Söz konusu olay neticesinde, yaklaşık 2.7 milyon müşterimize ait kart ve kartın bağlı bulunduğu hesap numarası, kart son kullanım tarihi ve kart sahibi ismine ulaşılmıştır. Müşterilerimize ait başka herhangi bir finansal veya kişisel bilgiye ulaşıldığına dair bir bulgu yoktur. Tüm işlemler için kontrol ve izleme düzeyleri artırılmış, ilave güvenlik önlemleri uygulamaya alınmıştır.

Müşteri bilgilerinin gizliliği ve güvenliği, en büyük önceliğimizdir. Tüm müşterilerimize Bankamız tarafından gerekli bilgilendirme yapılmış ve özür dilenmiştir. Müşterilerimiz açısından bu olaydan kaynaklanan herhangi bir finansal risk bulunmamaktadır. Müşterilerimiz, bankacılık işlemlerine güvenli bir şekilde devam edebilirler."
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • XXX13 Kasım 2014 09:07

    hsbc mesajı attı arkasından daha önce hiç çalışmadığım bir banka(yeni bankalarda)kart alırmısınız diye mesaj attı .bu oldukça şüpheli.değişik bir pazarlama taktiği ancak etik değil.

  • Mehmet12 Kasım 2014 21:17

    Hsbc BİST'e kote olmalıdır.Türkiyede para kazanıyor Londra borsasında temettü dağıtıyorlar.

  • Ali Ergül12 Kasım 2014 17:13

    Algı operasyonu sonunda Türkiye'den çıkacağız kelimesine ulaşacaksınız.

  • Byk12 Kasım 2014 16:47

    Diğer bankalardan çalınma olasığı yüksek... İlgimiz olmayan yerlerden telefon ve e-posta geliyor...