BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank halka arz için tarih verdi----

Finansbank halka arz için tarih verdi

Finansbank halka arz için tarih verdi
11 Mart 2015 - 09:47 www.finansgundem.com

Finansbank KAP'a gönderdiği açıklamada ikincil halka arz için net tarihi açıkladı

Finansbank, ikincil halka arzın piyasa koşullarına bağlı olarak Nisan ayı başında tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Finansbank'tan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bankamız hisselerinin bir kısmının halka arzı, Bankamızın 22.10.2014 tarihli Yönetim Kurulu kararı ve Bankamızın ana hissedarı National Bank of Greece (NBG)'in Bankamıza bildirdiği 11 Kasım 2014 tarihli Yönetim Kurulu kararında belirtilen ve sırasıyla 22.10.2014 ve 12.11.2014 tarihli açıklamalarımız ile de kamuya açıklanan hususlar doğrultusunda gerçekleştirilecek olup, halka arzın, ilgili kurumlardan gerekli izinlerin temin edilmesini ve halka arz fiyatının Hellenic Financial Stability Fund tarafından uygun görülmesini takiben ve piyasa koşullarına bağlı olarak 2015 yılının Nisan ayı başında tamamlanması planlanmaktadır.

Bilindiği üzere, Avrupa Komisyonu Rekabet Genel Müdürlüğü (European Commission Directorate General for Competition) tarafından onaylanan bankacılık sektörünün yeniden yapılandırılması planı kapsamında, NBG, Bankamız sermayesinde sahip olduğu pay oranını, 2015 yılı sonuna kadar, %60'ı geçmeyecek bir orana getirmekle yükümlü tutulmuş olup, gerçekleştirilecek halka arz sonrasında (halka arz edilen payların ve ek pay satışı hakkına konu payların tamamının satılması ve de fiyat istikrarını sağlayıcı işlemler kapsamında herhangi bir pay alımı yapılmaması kaydıyla) NBG'nin Bankamız sermayesinde sahip olduğu pay oranı %73 olacaktır.

NBG'nin Bankamız sermayesinde sahip olduğu pay oranını %60'ın altına düşürme gibi bir niyeti bulunmamaktadır. Ek olarak, bazı mutat istisnalar hariç olmak üzere ve halka arza aracılık eden kurumların onayı alınmaksızın, halka arzın tamamlandığı tarihten itibaren 180 günlük süre boyunca Bankamız yeni pay ihraç etmeme ve NBG de Bankamız sermayesinde sahip olduğu mevcut paylarını satmama taahhüdü altına girmiştir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)