BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDünyanın en eski bankası satılıyor mu?----

Dünyanın en eski bankası satılıyor mu?

Dünyanın en eski bankası satılıyor mu?
27 Ekim 2014 - 12:09 www.finansgundem.com

Banca Monte dei Paschi di Siena SpA’nın açığı kapamaya yardımcı olması için bir satın alıcı bulmaya ihtiyacı olabilir

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) stres testinde en büyük sermaye açığını veren İtalya bankası Banca Monte dei Paschi di Siena SpA’nın açığı kapamaya yardımcı olması için bir satın alıcı bulmaya ihtiyacı olabilir. Monte Paschi’nin bu girişimi ülkenin bankacılık sektöründe de toparlanmanın ivme kazanmasına öncülük edebilir.

Dünyanın en eski bankası olan Monte Paschi geçtiğimiz beş yıl içinde iki kez kurtarıldı. Bankanın Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) sermaye yeterlilik kriterini karşılamak için dokuz ay içinde sermayesini 2.1 milyar euro (2.7 milyar dolar) yükseltmesi gerekiyor. İtalya merkezli banka AMB’nin testine hazırlanmak ve devlet yardımının bir kısmını geri ödemek için sermaye artırımına giderek hissedarlarından 5 milyar euro sağladı. AG ve Citigroup Inc.’la tüm  stratejik opsiyonların değerlendirilmesi için anlaşma sağladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)