BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK'dan Bank Asya açıklaması----

BDDK'dan Bank Asya açıklaması

BDDK'dan Bank Asya açıklaması
19 Ağustos 2015 - 11:41 www.finansgundem.com

BDDK’nın yeni Başkanı Mehmet Ali Akben, Bank Asya'ya yönelik açıklamalarda bulundu

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, " Bank Asya'da TMSF ile banka sahipleri arasında görüşmeler sürüyor" açıklamasında bulundu.

Bank Asya ile ilgili spekülasyonlara kimsenin prim vermemesi gerektiğini söyleyen Akben, "Bunlar hukuki çerçevede, kanunlar çerçevesinde sürdürülen işlemler. Kim olsa, hangi banka olsa, bu şartlarda aynı uygulama yapılacaktır. Biz 'belgeler tamamlanmadı' diyoruz. Evet tamamlanmadı, hala tamamlanmadı. Biz bir oran demedik. Belgelerin tamamlanmadığını söylüyoruz" şeklinde konuştu.

BANKALAR OLUMSUZ MU ETKİLENECEK?

Anadolu Ajansının Finans Masası'na konuk olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, kur artışıyla ilgili şu anda bankaları olumsuz etkileyecek durum olmadığını söyledi.

BELİRSİZLİK ORTADAN KALKACAK

Akben, "Kısa zamanda hükümet kurulur, belirsizlikler ortadan kalkarsa, kurlardaki yükselme veya birtakım belirsizliklerin de daha makul seviyelere geleceğine inanıyorum" dedi.

YABANCININ İLGİSİ SÜRÜYOR

Bankacılık sektörü alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu, yabancı ilgisinin sürdüğünü söyleyen Akben, “Fed'in faiz kararının ne olacağı konusunda belirginlik yok. Eylül ayında Fed'in faiz artırım beklentisi yüzde 100 değil, yine bu tarih esnetilebilir” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)