BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalara şubeleri satın çağrısı!----

Bankalara şubeleri satın çağrısı!

Bankalara şubeleri satın çağrısı!
17 Ocak 2014 - 15:17 www.finansgundem.com

İngiltere'de bir parti lideri mevcut banka sayısının fazla olduğu ve bankaların şube satması gerektiği belirtiliyor


İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin Genel Başkanı Ed Miliband, İngiltere'de mevcut bankaların gerektiğinden fazla olduğunu belirterek, bankaların dikkate değer sayıda şubesini satması gerektiğini söyledi.

Miliband, Londra'daki Senato Binası'ndaki konuşmasında İngiltere'deki büyük bankaların şube sayılarını azaltması gerektiğini belirterek, "Biz mevcut bankaların ellerindeki şubelerin bir kısmını ellerinden çıkarmalarını söylemiyoruz. Biz bunu nasıl gerçekleştirebileceğimizi soruyoruz. Daha da ileri gideceğiz" dedi.

İngiltere'de bazı bankaların pazar payında ciddi güç sahibi olduğunu vurgulayan Miliband, "Mesele piyasanın küçük bir kısmında pay sahibi olacak yeni bankalar yaratmak değil. Asıl meselen pazarda önemli paya sahip olacak ve mevcut bankalarla rekabet halinde olabilecek yeni bankalar oluşturmaktır. ABD'de yasalar çerçevesinde, herhangi bir bankanın piyasayı domine etmesine engel olmak için denetimler yapılır. Biz de İngiltere'de aynı prensibi devam ettireceğiz. Bir sonraki hükümette, bankaların kişisel hesaplar ve küçük işletmelere verilen kredilerine ilişkin pazar paylarına yönelik limit koyacağız. Bu limit üzerinden birleşme ve satın almaları engelleyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Miliband konuşmasında bankacılık sektöründe gücün tek bir elde toplanmaya başladığını belirterek, "İşçi Partisi bunu tersine çevirecek. Buradan küçük ve orta ölçekli işletmelere sesleniyorum. İşçi Partisi hükümetinde, artık daha fazla bankalara hizmet etmeyeceksiniz. Bankalar size hizmet edecek" ifadelerini kullandı.

Mevcut İngiliz hükümetinin ekonomi politikalarını eleştiren Miliband, sadece son birkaç ay içerisinde gelen ekonomik iyileşmeye ilişkin verilerin, özellikle halkın geçim giderlerinin fazlalığına çare üretmekten uzak olduğunu vurguladı.

HSBC, Barclays, Royal Bank of Scotland, Santander ve Lloyds Bank  hali hazırda müşteri hesapları ve kredilerdeki payı itibariyle en büyük beş bankası içerisinde yer alıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)