BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya'da yabancı satıyor yerli alıyor----

Bank Asya'da yabancı satıyor yerli alıyor

Bank Asya'da yabancı satıyor yerli alıyor
26 Eylül 2014 - 10:23 www.finansgundem.com

Bank Asya hisselerinde yabancı payı 2014 yılında yüzde 34.18'e geriledi

FİNANSGUNDEM.COM

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada Asya Katılım Bankası paylarının işlem sırasının, BİAŞ yönetmeliği'nin 25/b maddesi uyarınca geçici olarak işleme kapatıldığı duyruldu. Saat 10:20' de kapatılan Bank Asya'nın işlem sırası saat 10:35 itibari ile yeniden işleme açıldı. Borsa İstanbul saat 11:10 itibari ile Asya Katılım Bankası paylarının yeniden işleme kapatıldığını duyurdu. Bank Asya paylarının işlem sırası bugün saat 11:40'ta işleme açıldı.

Gün içinde 3. kez saat 14:15'te kapatılan banka hisselerinin ardından Borsa İstanbul 30 Eylül 2014'ten itibaren hissenin gözaltı pazarında işlem göreceğini duyurdu.

NEDEN KAPATILDI?

Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada, hissenin işlem sırasının geçici olarak kapatılmasının, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (BİAŞ) Yönetmeliği'nin 25/b maddesi uyarınca gerçekleştirildiği belirtildi.

Yönetmeliğin ilgili maddesi, bir hisse senedi için "sağlıklı bir piyasa teşekkül etmesini önleyecek şekilde olağan dışı fiyat  ve/veya miktarlarda alım-satım emirlerinin sistemlere
kaydedilmesi" durumunda işlemlerin geçici olarak durdurulmasına imkan veriyor.

Bank Asya hisseleri geçici olarak işleme kapatılmadan önce yüzde 9.09 primle tavan fiyat olan 0.96 liradan işlem görüyordu.

YABANCI SATIYOR, YERLİ ALIYOR

Bank Asya hisselerinde son aylarda yaşanan sert fiyat hareketleri, işlem sırasının açılıp kapanmasıyla beraber devam ederken, yabancı satışlarının da hızla devam ettiği görüldü. Son bir haftalık süreçte yabancı satışlarının yoğun olduğu hissede, yabancı payı yüzde 34,18'e geriledi. Yüzde 52,82 oranında halka açıklık oranı ile işlem gören Bank Asya'nın dolaşımda 475 milyon lot hissesi bulunuyor. Hisselerden yaklaşık yüzde 63'ü 5 aracı kurumun elinde bulunurken bu kurumlar Deutche Bank, Asya Yatırım, Citibank, Bizim Menkul ve Deniz Yatırım olarak sıralanıyor.

Ortaklık yapısında belirsizlik, fiyatlarda aşırı oynaklık gibi nedenlerle işlem sırası sürekli açılıp kapanan ASYAB'da 18/09/2014 tarihinde yüzde 41.17 olan yabancı oranı, dün itibarıyla yüzde 7 azalarak yüzde 34.18'e düşmüş oldu. Bu süreç içinde hisseler 0,57 TL'den 0,96 TL'ye kadar yükseldi. Yılbaşına göre ise yabancı payı yüzde 51.90 seviyesinde bulunuyordu. Buna göre toplam satış miktarı yüzde 18'i buldu. Toplamda yaklaşık 85 milyon lotluk satış yerli yatırımcılar tarafından karşılanmış oldu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)