BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya sermaye artıracak----

Bank Asya sermaye artıracak

Bank Asya sermaye artıracak
24 Kasım 2014 - 08:57 www.finansgundem.com

281 şubesinden 80 tanesini kapatma kararı alan Bank Asya şimdi de sermaye artırımı ile finansal yapısını düzeltme atağına kalktı

Bank Asya’nın sermayesi yüzde 25 artışla 1 milyar 125 milyon liraya çıkarılıyor.

Bank Asya’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, bankanın sermaye artırım kararının 22 Kasım Cumartesi günü yapılan olağanüstü genel kurulunda alındığı belirtildi.

Bank Asya açıklamasında, "Bankalarca kredilerin ve diğer alacakların niteliklerinin belirlenmesi ve bunlar için ayrılacak karşılıklara ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmeliğin 14/2 maddesine istinaden, Türk Ticaret Kanunu hükümleri saklı kalmak kaydıyla, ayrılan karşılıkların katılma hesapları payına düşen kısmının tamamına kadarının gider hesaplarına yansıtılması ve bu konuda yönetim kuruluna yetki verilmesi hususu oy çokluğu ile kabul edilmiştir" denildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sanki25 Kasım 2014 10:37

    bedelli olarak sermaye artışına gitme kararı alınmış. ayrıca açıklanan zararın ve ayrılan karşılıkların mevduat kar paylarından düşülmemesi yani mevduat müşterilerine zararın yansıtılmaması, ortaklara yansıtılması kararı alınmış.

  • birisi anlatsın24 Kasım 2014 12:28

    Başlıkta sermaye artışı olacak diyor. İçerikte ise karşılıklar giderleştirilecek demekte. ben haberin başlığı ile metnininde bahsedileni anlamadım. bilen birisi anlatabilir mi?