BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya mercek altına alındı----

Bank Asya mercek altına alındı

Bank Asya mercek altına alındı
22 Eylül 2014 - 07:26 www.finansgundem.com

4 günde kasasına 1 milyar TL giren Bank Asya, BDDK tarafından mercek altına alındı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Bank Asya'ya 4 günde yatırılan 1 milyar TL'nin izini sürüyor. Paranın karşılığının banka kasasında yer alıp almadığına yönelik 'derin soruşturma' başlatıldı. Hesaba giren paraların kasaya yattığına dair belgeler incelenecek. Bu transferlerin, bankanın resmi kayıtlarında görünmesini gizlemek amacıyla 'fiktif kasadan' yani gerçekte var olmayan bir kasadan yapılıp yapılmadığına bakılıyor. Sabah'ın haberine göre, gelen paranın banka kayıtlarına girmeden hayali krediler şeklinde dağıtılıp dağıtılmadığı da incelenecek.

Nihai raporlar, Mali Suçları Araştırma Kurulu ve Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından da mercek altına alınacak. Böylece BDDK raporları çifte denetime tabi tutulacak. Fiktif işlemlerin tespiti halinde, işlemi yapanlar ve Banka yöneticileri hakkında Cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak.

MEVDUAT GİRİŞİ ŞÜPHE YARATTI

4 günde gerçekleşen 1 milyar TL'lik giriş bankacılık çevrelerinde de soru işaretlerine neden oldu. 33'ü mevduat olmak üzere 50 bankanın faaliyet gösterdiği sektörün, 2013 sonunda 945 milyar lira olan mevduat hacmi, bu yıl 6 ayda sadece 29 milyar lira artarak 975 milyara ulaştı. Bankacılık sektörünün tamamı 12 bin 136 şube ile mevduatı 29 milyar lira artırabilirken, 280 şubeli Bank Asya'ya 1 milyarlık giriş 'doğal' karşılanmadı. Altı ayda mevduat artışı şube başına 2 milyon 389 bin lira olurken, bu rakam Bank Asya'da sadece dört günde 3.6 milyon TL. Banka bazında incelendiğinde 1 milyar liralık girişin normal yollardan olmayacağı daha net ortaya çıkıyor. Haziran sonu 994 şubesi bulunan Akbank'ta 6 aylık mevduat artışı 2.6 milyar, 992 şubeli Garanti Bankası'nda 4 milyar, 1.341 şubeli İş Bankası'nda 4.2 milyar TL oldu. 1.674 şubeli Ziraat Bankası'nın da 6 aylık mevduat artışı da 3.3 milyar lira.
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)