BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAlbaraka Türk 10. Türk-Arap Ekonomi Forumu’nda----

Albaraka Türk 10. Türk-Arap Ekonomi Forumu’nda

Albaraka Türk 10. Türk-Arap Ekonomi Forumu’nda
05 Nisan 2015 - 15:14 www.finansgundem.com

''Katılım bankaları Türk-Arap ekonomik ilişkilerine önemli katkı sağlıyor''

Geçtiğimiz hafta düzenlenen 10. Türk-Arap Ekonomi Forumu’nda konuşan Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Keser, İslami bankacılığın dünyada çok hızlı büyüdüğünü söyleyerek, “Bazı ülkelerde dış ticarette yüzde 10'a varan payımız var. Türkiye ile bu ülkelerde dış ticareti kolaylaştırıyoruz” dedi.

Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Keser, 10. Türk-Arap Ekonomi Forumu’na panelist olarak katıldı. Keser, İslami bankacılığın dünyada çok hızlı büyüyen bir sektör olduğunu söyledi ve "Katılım bankacılığı, konvansiyonel bankacılıktan çok daha hızlı büyüyor. Türkiye'de de son 10 yılda hızlı bir gelişim gösterdi. Buna rağmen geldiğimiz nokta henüz istenilen seviyede değil" diye konuştu.
Aynı zamanda "Türkiye ve Arap Ülkeleri Arasındaki Sermaye Akışını Hızlandırmada İslami Bankacılığın Rolü" konulu panelde konuşan Keser, Türkiye ve Arap ülkeleri arasındaki ticari hacmin her geçen gün arttığını belirtti ve katılım bankalarının bu konudaki aktif rolüne dikkat çekti. “Albaraka, 15'in üzerinde ülkede faaliyet gösteriyor. Dış ticaret anlamında önemli bir rol üstleniyoruz” diyen Keser, “Bazı ülkelerde dış ticarette yüzde 10'a varan payımız var. Diğer katılım bankalarının da dış ticarette aktif olarak rol aldığını biliyoruz. Türkiye ile bu ülkeler arasındaki dış ticareti kolaylaştırıyoruz" bilgisini verdi.
Keser, sukuk piyasalarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar ağırlıklı olarak Katılım bankalarının sukuk ihraç ettiğini söyleyen Keser, “Banka dışı kurumların sukuk ihracı yapamamalarının birkaç sebebi var. TL ihraçlarda vadeler kısa, genelde bir yıla kadar. Firmalar bu kadar kısa vadeli borçlanma istemiyor. Diğer taraftan, usd bazında yurtdışın ihraçlarda ise firmaların ihtiyacı genelde 50-100 milyon doları geçmiyor. Bu rakamlarda uluslararası ihraçlar için küçük kalıyor.”

“Büyümede artış bekliyoruz”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya ise, uygulanan para politikası, makroihtiyati tedbirler ve yapısal reformların da etkisiyle fiyat istikrarında istenilen seviyelere yaklaşılacağını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyümenin giderek artmasını bekliyoruz. Mali açıdan baktığımızda güçlü bir konumdayız. Mali disiplin ve güçlü finansal sistem, küresel dalgalanmalara karşı ülke ekonomisini dayanıklı kıldı. Büyümenin giderek artmasını bekliyoruz. Mali açıdan baktığımızda güçlü bir konumdayız. Finansal istikrar açısından çok başarılı bir performans sergilendi. Fiyat istikrarında ise kur geçişkenliği ve gıda fiyatlarındaki yüksek oynaklıklar nedeniyle hedef yakalanamadıysa, da çekirdek göstergeler enflasyonda düşüş trendinin korunacağına işaret ediyor.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)