BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAç kapa Bank Asya----

Aç kapa Bank Asya

Aç kapa Bank Asya
19 Eylül 2014 - 06:59 www.finansgundem.com

Bank Asya hissesi dün Borsa İstanbul tarafından ikinci defa işleme kapatıldı

Borsa İstanbul ‘anormal fiyat hareketlerini’ gerekçe göstererek Bank Asya hisselerini dün iki kez geçici olarak işleme kapatıldı. Üç gündür taban fiyattan açılan ve dün  bir kez daha taban fiyata inerek 0.57 liraya düşen hisseler saat 10.20’de gelen alımlarla bir anda tavan yaptı ve 0.71 liraya çıktı. 5 dakikalık yükseliş yüzde 25’i buldu.

Bu dalgalanma sonrası Borsa İstanbul, Bank Asya’dan fiyat hareketleri ile ilgi bilgi isterken banka özel bir durum olmadığını açıkladı.

İkinci seans başlangıcında Borsa İstanbul ‘anormal fiyat hareketlerini’ gerekçe göstererek hisseleri işleme kapattı. Yarım saat sonra işleme açılan banka hisseleri yüzde 7.81 artışla 0.69 lirada dengelendi. Ardından Borsa İstanbul’dan saat 15.50’de ikinci “işlemleri geçici olarak durdurma” kararı çıktı.

Borsa İstanbul'dan herhangi bir duyuru yapılmaması nedeniyle şirket hissesinin işleme açılıp açılmayacağı ile ilgili bilgi verilmedi. Bu nedenle yatırımcılar KAP'a düşecek açıklamaya odaklandı.

Seans bitimine kadar kapalı olan hisseler 0.69 lirada kalırken bankanın piyasa değeri de 621 milyon liraya yükseldi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ferat aydın19 Eylül 2014 10:28

    Birisi hisse hakkında ileri-geri konuşur,arkasından dalgalanan hisse için açıklama iste... Bu kadar "speküle-manipüle" işleri ancak ülkemizde olur.Bu "yandaş"birilerine fırsat yaratmak için neden yapılmasın...