Prof.Dr.Emre Alkin [email protected] Prof.Dr.Emre Alkin

Kritik dönemece yaklaşıyoruz..

06 Ocak 2017, 09:59 ---

Yıl başından bu yana yaşanan üzücü gelişmeler 2017'nin kolay geçmeyeceğini bizlere gösterdi.

İstanbul ve İzmir'deki hain saldırı ile ilgili öfke ve hüzün arasında gidip gelen ruh halimizi şimdilik bir kenara koyarak, yorum yapmaya çalışacağım.

Piyasalar Fed gündemine geri dönmüş durumda. Ancak, daha önce Trump'ın yemin ederek göreve başlayacağını ve ABD Başkanı olarak ilk mesajlarını vermeye başlayacağını belirtelim. Yani önümüzdeki 2 hafta özellikle gelişmekte olan piyasalar için epeyce zorlu geçecek. Elbette Türkiye de bu durumdan ziyadesiyle nasibini alacak. Fitch'in Türkiye'nin kredi notu ile ilgili açıklama yapacağını hatırlatalım.

Daha önce de 3.50, sonra da 3.55 seviyelerinde duraklayan Dolar/TL, dün akşam 3.60'ı bir kere daha test etti. Dün bir televizyon programında da altını çizdim. Bu yıl içinde 4.00 seviyesini test etme ihtimali yüksek. Ancak ağırlıklı ortalamanın 3.65-3.75 arasında olacağını düşünüyorum.

Ben tahminlerimi hep bir check-list ile yaparım. Önümdeki liste bana şunu söylüyor: "Dolar/TL'nin yükselme ihtimali, düşme ihtimalinden daha fazla.."

Merkez Bankası'nın faizleri tutmaya devam edeceği konusunda fikir birliği oluşmaya başladı. Bu sefer TCMB Para Politikası Kurulu, Fed'den önce toplanacak. Dolayısıyla "bekle ve gör" uygulaması için fırsat yok. TCMB analiz setine bakarak bir karar verecek.

O zaman elimizdekilere bir bakalım: Trump yemin eder etmez herkesi huzursuz edecek açıklamalar yapar, Merkez Bankası faizleri sabit tutmaya devam eder, Fitch de Türkiye'nin kredi notunu kırar ve Fed de faiz artırır ya da artıracağını söylerse ne olur? Tüm bunların 21 Ocak- 1 Şubat arasında gerçekleşeceği düşünülürse, hiç de iyi olmaz.

Hal böyleyken, döviz kurları, faiz ve BIST tahmininizi rahatlıklar senaryo haline getirebilirsiniz. Bunu yapmak için inanın çok ciddi uzmanlık gerekmiyor

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tolga Daniş06 Ocak 2017 16:31

    Hocam bunu herkes biliyor

  • melih demir06 Ocak 2017 16:15

    trumpın züccaciye dükkanındaki fil olduğu aşikar..her hareketi heyecan yaratacak nereyi kıracak neresi sağlam kalacak...her kesin her daim uykuları kaçacak..o fil o dükkandayken herkesin uykuları kaçacak..tweet leriylede anlık iniş çıkışlar olacak..manipülasyon kokan anlık işlemler olacak..hoş geldin karanlık..

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster