Volkan Karsan [email protected] Volkan Karsan

Galatasaray şampiyon

20 Mayıs 2019, 11:16 ---

Son iki yazıda ipuçlarını vermişim: Yazmakta zorlanıyorum.

Tam bunu düşünürken yakaladım kendimi bir utanç kapladı içimi.

Bu yolla ekmek parası kazanıyor olan onlarca insan var yüzlerce de işsiz. İşsizler, yazmadıkları için mi yazamadıkları için mi işsizler?

Aslında her türlü dikenli telle sınırlandırılmış labirentlerde dolaşırken de doğru bildiğini söylemenin bir yolu olmalı.

Örneğin televizyonlardaki komedi programları… Günümüzde onlarca skeci her hafta yazmak da kolay olmasa gerek. İnsanları güldüren konuların başında cinsellik ve siyasi hiciv yer alır. Şimdilerde ekranlarda bu ikisinin yanından geçmek bile hiç kolay değil. Yine de yazıyorlar, hatta yepyeni yıldızlar yepyeni mizah karakterleri yaratarak.

Siyasi hiciv deyince aklıma geldi. Bir Zübük filmi çekmek bugünlerde oldukça zor olsa gerek. Halbuki bizim yaşıtlarımız bu tür mizahla, rahmetli İsmet Paşa ile rahmetli Süleyman Demirel’in kadın mayolu güzellik yarışması karikatürüyle tanıştı. Rahmetli Bedri Koraman’ın siyasileri biraz açık saçık yorumla sarmaş dolaş çizdiği sanki dün gibi…

Sahnelerde önemli politikacıların taklidini yapmayan kalmaz, bazıları orijinaline taş çıkartırdı.

Ama şimdi yazılan ve oynanan skeçler gerçekten daha büyük yaratıcılık gerektiriyor. Çünkü malzemeyi taştan çıkartmak lazım.

Örneğin, 80’li yıllarda davulu delen jaguar amblemli bir parti kurulup seçimlere katılmıştı. Amblem doğrudan Turgut Özal’ın aile fertlerinin özel hayatlarını hedef alıyordu.

Bu mantıkla yola çıkarak 23 Haziran seçimine katılmak üzere futbol topunu delen başak saplı kırık bir ok amblemli parti kurun bakalım. Hiç uyuyor mu içinde bulunduğumuz yaratıcılık gerekliliğine… Ne kadar da ilkel bir bakış açısı? Gel de anlamsızca ümitsizliğe kapılma şimdi.

Yok yok yazabilmek için başka hasletler gerekiyor. Ama illa doğruları söylemek gerekirse köşe yazısınından kaçıp haber yazacaksın. İşte size taze haber:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray’ın 22’nci şampiyonluğunu kutlamış.

*

Asıl konuya gelmişken bu anlamlı şampiyonluğa da bir iki söz söylemek lazım… Zor bir sezondu. Galatasaray “Biz tek siz hepiniz” sloganını gerçekleştirdi. Kayırıldığını iddia eden varsa 10 defa hakkı yendi bir defa belki rakibi haksızlığa uğradı. Yönetimi, teknik kadrosu, futbolcular ve taraftar tek vücut oldu mutlu sona ulaştı. Hem de 19.05.2019 günü Atatürk’ün büyük zaferi başlattığı günün 100’üncü yıldönümünde 1905’te kurulan camia bir zafere imza attı. Numeroloji bazen ilginç sonuçlara neden olur. Ama her zaman olduğu gibi: Daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu işte…

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster