Kemalettin Bulamacı [email protected] Kemalettin Bulamacı

Dünyanın en zengin insanı, en değerli şirketine savaş açtı

29 Kasım 2022, 11:03 ---

Tesla, SpaceX, Boring Company, Starlink, NeuroLink şirketleri ile sürekli gündeme gelen Elon Musk, son Twitter satın alması ile gündemden düşmez oldu. Önce Twitter’ı satın almak için yapmış olduğu teklif, sonra satın almaktan vaz geçmesi, ardından satın alması, satın alır almaz şirketteki çalışanların çoğunu işten çıkarması ile Elon Musk, Twitter’daki icraatleri ve attığı tweetler ile teknoloji dünyasının gündeminde ilk sırada yer almaya devam ediyor.

28 Kasım Pazartesi günü ise attığı tweetler ile Apple’a savaş açtı.

İlk önce Apple’ın Twitter’da reklam yayınlamayı durdurduğunu iddia eden bir tweet atan Elon Musk, bir sonraki tweetinde Apple CEO’su Tim Cook’a “Orada neler oluyor?” diye sordu.

Amerika’da Şükran Günü ile başlayan ve yeni yıl kutlamaları ile biten tatil dönemi, şirketlerin en çok reklam yaptıkları ve bununla birlikte en büyük satışlarını gerçekleştirdikleri dönem. Musk, tam alışveriş zamanının başladığı tatil döneminde bu kararın alınmasını ifade özgürlüğüne müdahale olarak görüyor ve Apple’ın ifade özgürlüğünün karşısında olduğunu iddia ediyor.

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un sahibi olduğu Washington Post isimli gazete, twitter iç yazışmalarında dolaşan bir belgede Apple’ın Twitter’ın en büyük reklamvereni olduğunu iddia etti. Gazetenin iddiasına göre 2022 yılının ilk çeyreğinde Apple, Twitter’da toplam 48 milyon dolarlık reklam yayımladı. Bu rakam, twitter’ın toplam gelirinin yüzde 4’üne eşit.

Elon Musk, sadece reklamların geri çekilmesi iddiası ile de kalmadı. Apple’ın, Twitter’ı uygulama mağazasından da çıkarmakla tehdit ettiğini yayımladı.

Eğer bu iddia gerçekleşirse, Twitter’ı kullanan iPhone kullanıcılarının tamamının twitter ile uygulaması ile bağlantısı kesilecek.

Apple’ın tehdidine bir gerekçe göstermediğini iddia eden Musk, Apple Store’da uygulama içi satış yapan şirketlerden ve kişilerden Apple’ın yüzde 30 kesinti yaptığını da dile getirdi.

Daha önce, Apple ile sorun yaşayan Fortnite isimli oyunun yapımcısı Epic Games’ın Apple’ı eleştiren videosunu da yayımladı.

İfade özgürlüğüne ve özgürlüklere vurgu yapan tweetler de atan Elon Musk paylaştığı son fotoğraf ile de Apple’a savaş açtığını duyurdu.

Otoyoldaki bir kavşakta çekilen fotoğrafta, Elon Musk, kendisini yoldaki otomobil olarak tarif ediyor. Otoyolun ilerisi yüzde 30 gelir kesintisine giderken, sağdaki çıkış tabelasında ise ‘savaşa gider’ yazıyor.

Bu konuyla ilgili anketler yapan, kullanıcıların desteğini de isteyen Elon Musk, bakalım Apple’a karşı istediği desteği yanına çekebilecek mi?

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster