Ana SayfaYazarlarHikmet Baydar3. Göz’den Piyasalar
Hikmet Baydar [email protected] Hikmet Baydar

Döviz sepetine teknik bir bakış

17 Ağustos 2021, 09:50 ---

12/07/2021 tarihli köşe yazımızda, %50 USD+%50 AVRO’dan oluşan döviz sepetinde 9.41 TL seviyesinin son derece önemli olduğunu, altında kalınması durumunda 9.19 seviyelerine kadar bir gevşeme olabileceğini, yukarıda ise 9.68 TL seviyelerinin ise direnç olduğunu ve gevşeme beklediğimizi belirtmiştik.

Şimdi bakalım o günden bugüne ne olmuş;

12/072021 gününden sonra döviz sepeti satıcılı seyrine devam etmiş, 30 Temmuz günü9.19 seviyeleri test edilmiş, bilahare 2 gün bu seviyeleri kırmayı denemiş olsa da başarısız olarak 9.44 TL seviyelerine kadar tepki çıkışı yapmıştır. Kısacası yazımızda belirttiğimiz beklentimiz aynen gerçekleşmiştir.

Bundan sonraki süreç için bakalım teknik veriler ne sinyal veriyor;

9.19 seviyesi artık kritik öneme sahip bir fiyat seviyesi olmuştur. Çünkü Bu seviye tekrar test edilirse Bazı göstergeler aşağı sinyali vermeye başlayacaktır. Dolayısıyla, 9.19 ve altındaki seviyelerden işlem geçmesi durumunda yükseliş beklentilerinin ertelenmesi, yukarı yönde açılan pozisyonların gözden geçirilmesi teknik açıdan daha doğru olacaktır. O zaman her yükseliş satış fırsatı olarak değerlendirilmelidir.

Beklentimiz 9.19 seviyesinin test edileceği ve önümüzdeki günlerde döviz sepetinde satış eğiliminin devam edebileceği yönündedir. 9.08 seviyeleri son derece kritik destek seviyeleridir. Kırması durumunda 8.80 seviyelerini konuşmaya başlayacağız.

Şunu unutmamakta fayda var. Bir süredir hafif satış eğilimli dar bantta ve sıkışık seyir gösteren döviz sepetinde net bir trend söz konusu değildir. Bu tür ortamlarda orta vade analizlerin hata yapma potansiyeli artmaktadır. O yüzden aşırı risk alınmamalıdır.

Bu vesile ile gerek orman yangınlarında gerekse sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyoruz. Allah bir daha böyle günleri bize yaşatmasın inşallah.

Herşey gönlünüzce olsun,

3.Göz Danışmanlık
www.3-goz.com

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster