Kemalettin Bulamacı [email protected] Kemalettin Bulamacı

BTK bile yayımlayamadı bu tarifeyi...

11 Ekim 2022, 02:52 ---

Ayın 11'indeyiz; 1 Ekim'den geçerli Mobil Azami Ücret Tarifesi henüz yayimlanmadı. Biz, BTK'dan da önce tarifeyi kamuoyu ile paylaşıyoruz: Yıllık yüzde 77 zam...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 1 Ekim 2022'den geçerli olmak üzere yürürlüğe giren Mobil Azami Ücret Tarifesi'ni henüz yayınlamadı ama operatörlere gönderilen kurul kararına göre tarifelerde yıllık yüzde 77 zam var. 1 Nisan'da yürürlüğe giren eski tarifeye göre ise zam oranı yüzde 26.

Yılda iki defa zam yapılıyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 1 Nisan'dan ve 1 Ekim'den geçerli olmak üzere mobil haberleşme azami ücret tarife cetvelini yılda iki defa güncelliyor. 1 Ekim 2022'den geçerli olmak üzere uygulanan yeni tarifeler kamuoyuna henüz duyurulmadı. Tarifenin yürürlüğe girdiği tarihin üstünden 10 gün geçmesine rağmen henüz açıklanmayan Mobil Haberleşme Azami Ücret Tarifesi'ne ulaştım.

BTK, yıllık %77 zam yapın dedi, operatörler %30'da kaldı

BTK'nın henüz yayımlamadığı, ancak 1 Ekim 2022'den geçerli olmak üzere yürürlüğe giren yeni tarife cetveline göre mobil haberleşmede yıllık ortalama yüzde 77  zam öngörülüyor. Son tarifenin uygulanmaya başladığı 1 Nisan 2022'den itibaren ise uygulanması önerilen zam oranı yüzde 26.

Ancak, mobil operatörler, BTK'nın önerdiği zam oranını abonelerine yansıtmıyor. Mobil operatörlerin kullanıcı başına gelirlerinde yııllık artış ortalama yüzde 30 düzeyinde kalırken, son 6 ayda ise abone başına elde ettikleri gelir ancak yüzde 15 ile yüzde 20 arasında artış gösterdi.

BTK'nın Mobil Haberleşme Azami Ücret Tarifesi (1 Ekim 2022'den geçerli)

Operatörlerin ARPU rakamları

Mobil operatörlerin abone başına ortalama gelir rakamları ve son altı ay ve yllık artış oranları ise böyle:




ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster