E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
21 Mart 2022 - 17:14 borsagundem.com

Wall Street endeksleri düşüşle açıldı. China Eastern Havayolu’nun Boeing 737 model uçağının düşmesiyle Boeing hisseleri çakıldı. Yatırımcılar jeopolitik krizleri, enflasyon gündemini ve yeni bir Kovid varyantı ihtimalini değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları bir yıldan uzun bir süredir en başarılı haftasını geçirmesinin ardından yeni haftaya düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,21 düşüşle 34.682,68 puanda, S&P 500 Endeksi %0,02 azalışla 4.462,34 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,57 düşüşle 13.814,91 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0781 yükselişle %2,231 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, China Eastern Havayolu’nun Boeing 737 model uçağının düşmesinin ardından Boeing hisseleri %5,62 değer kaybetti. Enerji hisseleri ise ralli yaptı. Occidental Petroleum ve Marathon Oil hisseleri sırasıyla %9,32 ve 6,54 oranında yükseldi.

Petrol fiyatlarında da keskin yükselişler gözlemleniyor. Batı Teksas ABD petrolü varil fiyatı %5,41 yükselişle 110,36 dolarda. Brent petrolse %5,87 yükselişle varil başına 114,27 dolardan alıcı buluyor.

Geçtiğimiz hafta ABD borsalarındaki üç büyük endeks Kasım 2020’den bu yana en yüksek performansını göstermişti. Yükselişler çoğunlukla büyüme ve teknoloji odaklı hisseler tarafından yönlendirilmişti

LPL Financial’dan Ryan Detrick CNBC’deki röportajında, “Son yılların en iyi haftalarından birinin ardından, şimdi soru hisse senetleri bu kazançları elinde tutup tutamayacağı" ifadelerine yer verdi.

S&P 500 Endeksi geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’nın merakla beklenen faiz kararı konusuna netlik kazandırmasının ardından yükselişe geçmişti. Endeks 2018’den bu yana FED’in ilk kez faiz artırdığı haftada düzeltme sürecindeki kayıplarının yaklaşık yarısını telafi etti.

Piyasa katılımcıları Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı da izliyorlar. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya Lideri Vladimir Putin ile barış görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması halinde bunun "üçüncü dünya savaşının" başlangıcı anlamına geleceğini söyledi.

Ukraynalı ve Rus yetkililerin barış görüşmeleri devam etse de bu görüşmelerden anlamlı bir sonuç henüz çıkmadı. Ukrayna Rusya’nın Mariupol şehrini Rus askerlerine teslim edilmesi ültimatomunu da reddetti.

Yatırımcılar, Avrupa'da ortaya çıkan yeni bir varyanttan kaynaklanan Kovid vakalarındaki artışı da değerlendiriyor.

Borsa araştırmaları şirketi Wolfe Research'den Chris Senyek Pazartesi günü yaptığı bir açıklamada, "Jeopolitik durumun son derece akıcı kaldığı, enflasyonun yüksek kalmaya devam etmesinin beklendiği ve büyüme görünümünün zayıfladığı yönündeki görüşlerimiz göz önüne alındığında, sürdürülebilir bir yatırım tabanının mevcut olduğuna hala inanmıyoruz" dedi.

Çin'de 132 kişi taşıyan uçak düştü

 

ABD'den Arakanlı Müslümanlar için 'soykırım' kararı

 

Wall Street’in yükünü Amerikan halkı taşıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)