E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
17 Ağustos 2021 - 17:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne düşüşle başladı. Yatırımcılar perakende satış verilerindeki beklenin altında görülen düşüşleri değerlendiriyor.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Temmuz ayı perakende satış verilerindeki moral bozucu tablonun ardından Salı gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,72 düşüşle 35.369,26 puanda, S&P 500 Endeksi %0,55 azalışla 4.455,22 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,68 düşerek 14.693,37 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0217 düşüşle %1,254 seviyesinde değerleniyor.

Gün içerisinde açıklana ABD Temmuz ayı perakende satış verileri %1,1’lik düşüşü gösterdi. Söz konusu düşüş Dow Jones anketinde ekonomistlerin tahmin ettiği %0,3’lük azalmanın çok daha ötesinde. Amerikan Nüfus İdaresi Haziran ayındaki okumalarını da %0,7’lik yükseliş olacak biçimde güncelledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Dow Jones Endeksi’ne bağlı perakende şirket olan Home Depot’un hisseleri bilanço rakamlarını açıklanmasının ardından güne %4,62 oranında düşüşle başladı. Bilanço rakamları beklentileri aşan şirketin satışları çeyrek boyunca %4,5 oranında arttı. Ancak StreetAccount’ın yaptığı anketlere göre beklentiler %5’lik satış rakamı yakalanacağı yönündeydi.

Bir diğer perakende satış şirketi olan Walmart ise ikinci çeyrek sonuçlarını açıklamasıyla beklentileri aşmasının ardından ardından %0,42 oranında yükseldi.

Dow Jones ve S&P 500 endeksleri pazartesi günü beşinci gün üst üste yükseliş gösterdi ve rekorla kapandı. Pazartesi günkü seansta S&P 500 Endeksi kaydettiği yükselişle 23 Mart 2020'deki pandemi dibinin iki katı puana ulaşarak yeni bir mihenk taşı belirledi. CNBC'nin hesaplamalarına göre bu yükseliş, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana kaydedilen en hızlı boğa piyasasının S&P 500 Endeksi’ni iki katına ulaştırdığını gösteriyor.

JPMorgan Pazartesi günü müşterilere yazdığı bir notta, "Güçlü bir bilanço sezonu, delta varyantından kaynaklanan risklerin geri çekilmesi ve tahvil-özkaynak korelasyonunun normalleşmesi sayesinde özellikle ekonomik döngüye bağlı ve değerinin altındaki hisse senetlerinde boğa piyasasında kalmaya devam ediyoruz" dedi.

 

Afganistan’daki değişim doları tahtından eder mi?

 

Küresel piyasaların önündeki 2 büyük risk

 

Borsalarda balon sinyalleri çöküşü getirmeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR17 Ağustos 2021 17:35

    AFGANİSTAN'da Vietnam gibi perişan bir vaziyette terketti bu ülkeyi, kaosçu Taliban'a altın tepside sundu ülkeyi. USA'NIN KARİZMASI YERLERDE, EKONOMİSİ ARTIK OLUR DARMADAĞIN. Ben bir adet USA'nın KILsasına yatırım yapmam abi.