E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalara en uygun strateji yatırım yapmak---

Piyasalara en uygun strateji yatırım yapmak

Piyasalara en uygun strateji yatırım yapmak
05 Mayıs 2021 - 14:11 borsagundem.com

Ekonomik toparlanmanın etkilerini hisseden küresel borsalarda enflasyon endişeleri ve FED’in geri adım atacağı korkusu hissedilmeye devam ediyor. Ancak borsa uzmanları söz konusu ortamda en doğru stateji olarak yatırıma devam etmeyi öneriyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar Mayıs ayına iyimser bir havada başladı. CNBC’nin haberine göre piyasalarda küresel ekonomik toparlanmaların yol açtığı hareketli süreçte borsa uzmanları yatırımcıların hisse senetlerinde kalmaları yönünde tavsiye veriyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Bay Crast Partners’ın Baş Borsa Teknisyeni Jonathan Krinsky röportajında yatırımcıların beklentilerini düşürmesi gerektiğini belirtti:

“Tıpkı piyasa ile ekonominin aynı şeyler olmaması gibi hisse senetleriyle şirketler de aynı değildir. Eğer geçtiğimiz yılın Mart ayında borsaların dibe vurduğu döneme geri dönersek haberlerin ne kadar kötü olduğunu, kötü haberlerin ne kadar süre devam edeceğini hatırlarız. Ancak yine de hisse senetleri bunun yansımalarını gösterdi ve o noktadan yükseldi.

Şimdiyse bunun neredeyse tam zıddını yaşadığımızı düşünüyorum. Tüm veriler harika görünüyor. Temel veriler bazından makro cepheye kadar her şey daha iyiye gidecek gibi görünüyor. Ancak hisse senetleri bu tablodan daha akıllıdır. Bunu fiyatlandırdılar ve bu nedenle şu noktaya kadar güçlü bir yükselişle ralli yaptılar.

Finansal danışmanlık firması Cerity Partners’ın Ortağı Jim Lebenthal bu yılın yaz aylarında borsalarda yükselişleri tetikleyebilecek birkaç potansiyel olguya dikkat çekti:

“Geçtiğimiz hafta gerçekleşen fiyat hareketlerine gereken değeri vermek zorundayız. Açık bir şekilde iyi bir dönem değildi. Berbat bir düşüş de gerçekleşmedi. Ancak yatırımcıların canını sıkacak cinstendi. Piyasa hareketi teknoloji hisselerinden el edilen yüksek bilançoların sonrasında cesurcaydı. Şimdiyse önümüzdeki haftada birkaç sanayi ve enerji şirketinin bilançosu var. Bu bilançoların başarılı olacağını düşünüyorum ancak dürüst olmam gerekirse önemli bir piyasa hareketi beklemiyorum. Ancak bu onarılamaz bir durum da değil.

Mayıs ayının kesinlikle nefret edilmesi gereken ve satış dönemi olan bir ay olduğunu düşünmüyorum. Bu özlü sözden de nefret ediyorum. (Sell in May, go away) Hiçbir işe yaradığını sanmıyorum. Bana kalarsa en kötü ihtimalde borsalar sabit seyirde konsolidasyon periyodunda olacak. Ancak yaz aylarına giriyoruz ve pazarlıklar devam ederken vergi konusu biraz daha ortaya çıkacak.

Bunu söylemekden nefret ediyor olabilirsiniz ama ABD Merkez Bankası Başkanı Jay Powell geçtiğimiz hafta ne kadar kesin konuşsa da ben hala piyasaların ona inanmadığını düşünüyorum. Eğer Powell teşvikleri sınırlandırmaya başlayacaksa yaz aylarının bunu yapmak için doğru zaman olduğunu düşünüyorum. Bir diğer deyişle eğer Powell böyle bir önlem almazsa borsalar biraz daha desteklenecektir.”

Sermaye yönetimi firması Short Hills Capital Partners’ın Baş Yatırım Sorumlusu Steve Weiss borsaların kaydedilen kazançları özümseme dönemine girebileceği konusunda uyardı:

“(Omega Avisors’ın milyarder CEO’su) Lee Cooperman, Warren Buffett, Charlie Munger gibi isimlerin hepsi enflasyonun yükseleceğini söylüyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ve ekibi dışında kimse geçici bir enflasyon beklemiyor ve bana kalırsa asıl sorun bu.

Şimdilik ekonomik veriler açısından bakıldığında ortalama seviyelerde rakamlara ulaştık. Ancak Cuma günü istihdam rakamlarına baktığımızda büyük sayılarla karşılaşacağız. Şimdilik genel kabul için 1 milyon rakamı esas alınıyor. Bu rakamın çok daha fazlasını veya çok daha azını görürsek öyle ya da böyle yeni bir eylem planıyla karşılaşabiliriz. Ancak diğer ülkelerin, şirketlerin ve bağımsız yatırımcıların 10 yıllık ABD Hazinesi tahvillerine olan doyumsuz iştahı devam ettikçe, tahvillerin getiri bazında kontrol altında kalması halinde borsaların onayını alacaktır ve borsalar yükselişini sürdürecektir. Ancak ticaretin yavaşlamasını görebilirsiniz.”

Borsagundem.com’un derlemelerine göre, yatırım danışmanlığı firması Pivotal Advisors’ın Kurucu CEO’su Tiffany McGhee Mayıs ayında iki sebepten dolayı hisse satın alacağını belirtiyor:

“Yatırımcı reaksiyonlarına dikkat etmek zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Sadece iyi haberlerin değil bu haberlere yatırımcıların nasıl baktığını ve nasıl cevap verdiğini irdelemek gerekiyor. Bu nedenle ben Mayıs ayında satış yapmayıp aksine alım yapacağım ve göz önünde bulundurduğum iki nokta var.

Birincisi hoşuma giden hisseler ucuzladı ve alım fırsatı var. Bu fazlasıyla net bir biçimde görülüyor. İkincisi, insanların dikkatlerini verdiği hikayeleri satın alıyorum. Yani tekrar belirtmek gerekirse şu anda hisse seçimi ortamındayız. Ortada kesinlikle bir borsa fırsatı bulunuyor ve sanayi gibi geniş kapsamlı yatırım alanlarının tamamını dolduramazsınız. Basit bir piyasa oyununu değil, aksine dikkatimi verdiğim ve daha büyük yatırım temalarını inceliyorum. Bu geniş çaplı yatırım ortamındaki fırsatları seçmeye çalışıyorum.

 

Yellen piyasaları karıştırdı

 

Dogecoin’i yükselten 4 sebep

 

Kripto paralarda geleceğin trendleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 🤷🏻05 Mayıs 2021 16:18

    Evet katılıyorum işte bizim yatırımcıdan manzaralar,Twitter sunar, Şu mübarek ramazanda yaptığınıza bakın Allah belanızı versin ( Ramazanı vurguluyor belki insaf ederler diye nerede olduğunu unutmuş) rterdoğan etiketli bağırıyor dolara gitmedik altına gitmedik borsaya geldik işte halimiz ( sanki reis dedi ona hisse al diye) spk soygun var ( şikayet ettiği hisse uzaya gitmiş olanlardan tepeden kitlemişler abime) arz arz dediniz geldik elimize verdiniz ( 2020 senesinde arzlar tavan tavan giderken ses yoktu kazan ölünce ağlamalar başladı) işte bizim bistten kısa bir tur,heeee yokmu hiç kazanan olmazmı var tabi ama onlar 82 bin dbinden sonra girdiler 1550 lerden verdiler çoktaaan gittiler yukarıdakiler de elimizde kalanlar.

  • wers05 Mayıs 2021 14:45

    bankalar thyao aselsan gibi hisselere giren yok hatta yabancılar deli gibi hisse satışı yaptığı ortamda çöp hisseler %300 arttı ney alalım neye yatırım yapalım dolarda yüksek altında 

  • Murat Tuna05 Mayıs 2021 14:38

    Türkiye’de Borsa kısa/orta vadede en son Yatırım yapılacak yerdir. Hisse fiyatları balon gibi şişti.

  • wers05 Mayıs 2021 14:46

    aselsan thyao bedava yabancılar satıyor yabancı satışlarını biz mi karşılayacağız öyle değil mi