E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası haftanın ilk gününü yükselişle kapadı---

New York borsası haftanın ilk gününü yükselişle kapadı

New York borsası haftanın ilk gününü yükselişle kapadı
26 Şubat 2019 - 04:45 borsagundem.com

ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerinin olumlu sonuçlanacağı ümitlerinin artmasıyla ABD borsaları günü yükselişle kapadı

New York borsası, haftanın ilk gününü yükselişle tamamladı. Wall Street yatırımcılarını alıma yönelten en büyük etken, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları oldu. Trump'ın, 1 Mart'ta başlaması öngörülen Çin'e yönelik tarifelerin öteleneceğini ve Çin ile anlaşmaya çok yakın olduklarını söylemesi yatırımcılar tarafından "ABD ile Çin arasında anlaşma yakın" izlenimi oluşturdu.  

Dow Jones Sanayi endeksi günü 60.14 puan ve yüzde 0.23 oranında artışla 26091.95 puanla tamamladı. Pazartesi gününü 3.44 puan artışla 2796.11 puandan tamamlayan S&P 500'in artış oranı yüzde 0.12 olarak gerçekleşti. Nasdaq ise günü yüzde 0.36 oranında ve 26.92 puan artışla 7554.46 puanla kapadı. 

ABD'li yatırımcılar, Fed Başkanı Jeremo Powell'ın Senato'da yapacağı sunumları takip edecek. Wall Street'te önemle beklenen ABD ekonomisinin büyüme rakamları ise çarşamba günü açıklanacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)