BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatZürich Sigorta’dan ruh sağlığı uygulaması----

Zürich Sigorta’dan ruh sağlığı uygulaması

Zürich Sigorta’dan ruh sağlığı uygulaması
04 Mayıs 2021 - 14:59 www.finansgundem.com

Zürich Sigorta şirketlerin pandemi döneminde çalışanların ruh sağlığı sorunlarını belirlemesi için amacıyla yeni dijital uygulama oluşturdu. İsviçreli sigorta devi mental sağlığın şirketlerin performansındaki önemine dikkat çekiyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Zürich Sigorta Grubu’nun alt birimlerinden Zurich Dayanıklılık Çözümleri birimi işverenlerinin mental sağlık sorunlarıyla mücadele etmesine destek olabilmek için yeni bir dijital ürün kullanıma sundu.

Zurich Risk Değerlendirme (ZRA) uygulaması şirketlerin mental sağlık sorunları hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlıyor. Uygulama sektör kriterlerine bağlı olarak öneriler oluşturuyor. Insurance Business’ın haberine göre, ZRA uygulaması bir dizi soru aracılığıyla farklı kurumsal senaryoları teste tabi tutuyor. Bu sayede şirketler akıl sağlığı risklerinin belirlenmesi ve buna uygun önlemlerin alınması konusunda bir dizi öneriler çıkarıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, İngiltere’deki tüm şirketler için bedava kullanım imkanı sunan uygulama sadece Zurich Sigorta müşterilerine yönelmiyor.

Zürich Dayanıklılık Çözümleri Sağlık Bölümü Başkanı Andrea Steer konuyla ilgili açıklamasında, “Modern işyerleri devrimi pandeminin bir sonucu olarak önemli ölçüde hızlı ilerledi. Ancak bununla birlikte korku, belirsizlik ve netlikten yoksun olmak özellikle gelecekte nasıl çalışılacağı konusunda birçoklarının ileriye dönük beklentilerini kararttı. Bu nedenle şirketler kendilerine uzaktan çalışma uygulamalarının açık riskleriyle mücadele etme konusunda yapabilecekleri ölçüde ne yaptıklarını sormalı” ifadelerine yer verdi.

Steer, Zürich Sigorta’nın ZRA uygulamasını kullanıma sunulmasının amacı olarak “müşterilerinin çalışan sağlığı ve refahı yönetimi konusundaki riskler hakkında anlayışın geliştirilmesini destekleme” taahhüdünü gösterdi. Sigorta şirketi ayrıca Kovid-19 pandesinin şirketlerin çalışan sağlığı ve iç huzuru konusuna ne kadar “kırılgan ve bağımlı” olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti.

İngiltere Sağlık ve Güvenlik İcra Dairesi’nin verilerine dikkat çeken Zürich sigorta akıl sağlığı konusuyla ilgili şu istatistiklere dikkat çekti:

İşyerlerinde devamsızlık %50’den fazla strese bağlı koşullardan kaynaklanıyor.

Çalışanlardaki kötü ruh sağlığının işverenlere maliyetinin yıllık 45 milyar sterlinlik civarında olduğu tahmin ediliyor ve bu rakamın yarısından fazlası çalışanların gereğinden fazla işyerinde kalmasından kaynaklanıyor.

Akıl sağlığı sorunlarının çalışan başına ortalama maliyeti 1.475 ila 2.277 sterlin arasında değişiyor. Bu rakamlar kamu ve özel sektör arasında benzerlik gösteriyor.

İşle ilgili stres, depresyon ve ankisiyete nedeniyle 12,8 milyon iş günü kaybediliyor.

Akıl sağlığı konusuna müdahale için harcanan her 1 sterlin için ortalama 5 sterlin getiri sağlanıyor.

Steer açıklamasında, “Teknoloji kullanımının artması, insanların birbirinden uzaklaşmasının daha önce görülmemiş bir seviyeye gelmesine yol açtı. Her zaman hazır olma mantalitesi ve çalışanların patronların çalışanlarını etkilemek için dinlenme zamanlarında da çalışıyor olması sadece mental sağlık risklerinin artmasına yol açıyor” dedi.

İş sağlığı uzmanı, “İşverenlerin bu risklerin istenmeyen sonuçlarını yönetmek için kendi politikalarını geliştirmeye devam etmeleri ve liderlik davranışı göstererek sağlıklı bir çalışma kültürü geliştirmeleri zorunludur. Kolektif olarak güçlü bir ruh sağlığı güçlü ve sürdürülebilir şirketlere yol açacaktır” görüşlerine yer verdi.

“Tam kapanma sürecinde istirahat ve hareketi dengeleyin”

 

'İngiltere makroekonomik tahminlerini güncelleyecek'

 

Tam kapanma sonrası kademeli normalleşme planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)