BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatZurich Sigorta’dan dev şirket alımı----

Zurich Sigorta’dan dev şirket alımı

Zurich Sigorta’dan dev şirket alımı
23 Kasım 2020 - 16:04 www.finansgundem.com

Zurich Sigorta MetLife’ın ABD’deki mal ve kaza sigortası birimini satın almak için görüşmelere başladı. MetLife’ın birimi 4 milyar dolara satacağı söyleniyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Zurich Sigorta, MetLife’ın ABD’deki mal ve kaza sigortası birimini satın almak için görüşmeleri sürdürdüğünü doğruladı. İsviçre sigorta şirketi, bağlı kuruluş Farmers Group’un MetLife’ın birimini, Farmers Exchanges’la birlikte satın alacağını açıkladı. Zurich Sigorta’nın Farmers Exchange’de hissesi bulunmuyor. Ancak Farmers Group, Farmers Exchange’in vekili olarak yasal konularda hizmet sunuyor ve hizmetlerinin karşılığında ödeme alıyor.

İsviçre sigorta grubundan yapılan açıklamada, MetLife’la yapılacak her anlaşmanın koşullarının müzakerelere bağlı olduğu ve satın alımın garantisinin bulunmadığı söylendi. 

MetLife ABD’deki mal ve kaza sigortası birimini yaklaşık 4 milyar dolara satacak. Reuters’a göre, taraflar arasında devam eden müzakereler başarılı sonuç verirse, anlaşma gelecek ay açıklanabilecek.

Bu ay MetLife, 2020’nin üçüncü çeyreği için 633 milyon dolarlık net gelir açıkladı. Şirketin gelirleri bir önceki yılın aynı döneminde 2,15 milyar dolardı ve bu rakama kıyasla %71 düşüş gösterdi.

Şirketin ABD’deki mal ve kaza sigortası biriminin kazancı 2020’nin üçüncü çeyreğinde 18 milyon dolar oldu ve bu yıl yaşanan olumsuzluklar neticesinde, bir önceki yıla göre %68 azaldı.

2020’nin Eylül ayında, MetLife, göz sağlığı sigortası şirketi Versant Health’i, aralarında Centerbridge Partners ve FFL Partners’ın da olduğu bir yatırımcı kuruluyla birlikte 1,67 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın aldı.

Diğer yandan Zurich Sigorta, son dönemde, Zurich Kuzey Amerika’nın ABD kurumsal hayat ve emeklilik birimlerinin Aflac’a satışını tamamladı.

Şimdi al sonra öde sisteminin kaybedeni kim olacak?

 

İngiliz finans otoriteri Lanstar’a yönelik suçlamayı kaldırdı

 

Deutsche Bank ödeme birimini büyütecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)