BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiZuckerberg'in telefonu ifşa oldu!----

Zuckerberg'in telefonu ifşa oldu!

Zuckerberg'in telefonu ifşa oldu!
05 Nisan 2021 - 11:34 www.finansgundem.com

500 milyonun üzerinde kullanıcı verilerinin sızdırılmasıyla gündeme gelen Facebook'un, bu kez de kendi CEO'su Mark Zuckerberg'i de koruyamadığı ortaya çıktı.

The Sun'ın haberine göre Mark Zuckerberg’in yayınlanan verileri arasında; adı, yaşadığı yer, evliliğiyle ilgili detaylar, doğum tarihi, telefon numarası ve Facebook kullanıcı kimliği gibi bilgiler yer alıyor.

Siber araştırmacı Dave Walker, Zuckerberg’in yanı sıra Facebook kurucu ortakları Chris Hughes ve Dustin Moskovitz’in de kişisel bilgilerinin, sızdırılan 533 milyon kullanıcı arasında olduğunu söyledi.

Verilerin yayınlanması ile ilgili olarak Facebook'tan bir sözcü şunları söyledi: “Bu veriler, 2019’da bildirilen eski veriler. Bu sorunu Ağustos 2019’da bulduk ve düzelttik” Facebook sözcüsü, Zuckerberg’in bilgilerinin yayınlanmasıyla ilgili ise herhangi bir yorumda bulunmadı.

DAHA GÜÇLÜ ÖNLEMLER ALINACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Bu, Facebook'un verilerin güvenliği ile ilgili yaşadığı ilk sorun değil. Daha önce de siyasi kampanyalar için kullanıcıların verileri ele geçirilmiş ve Cambridge Analytica’nın ifşasından sonra da teknoloji devi; web sitesinde paylaştığı bir gönderide, verilerin kötüye kullanımı konusunda harekete geçeceğini, gelecekteki olası sorunları önlemek için daha güçlü önlemler alacağını açıklamıştı.

Facebook şirketi ayrıca WhatsApp, Messenger ve Instagram gibi çok sayıda kullanıcısı bulunan diğer platformların da sahip. Şirketin piyasa değeri 850 milyar doların üzerinde. Kurucu ve CEO Zuckerberg ise 109 milyar dolarla dünyanın en zenginleri arasında.

Facebook Trump'ın sesini de yasakladı

 

Facebook ve Google'dan Asya'ya uzanan kablo yatırımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)