BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZuckerberg'in itirafı ABD'yi karıştırdı----

Zuckerberg'in itirafı ABD'yi karıştırdı

Zuckerberg'in itirafı ABD'yi karıştırdı
28 Ağustos 2022 - 14:08 www.finansgundem.com

Meta CEO'su Zuckerberg'in "Hunter Biden haberlerini sansürledik" açıklamasına FBI'dan yanıt geldi. Trump da FBI'ı suçladı

Meta CEO'su Mark Zuckerberg'ün, ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'la ilgili ifadeleri ülkeyi karıştırdı. Zuckerberg'in "Hunter Biden ile ilgili haberlere sansür uyguladık" şeklindeki açıklamasına FBI'dan yanıt geldi. ABD'nin eski başkanı Donald Trump da FBI'ı suçladı. Büro, sosyal medya platformlarını potansiyel tehditlerle ilgili "rutin şekilde" bilgilendirdiğini savundu.

Biden'ın başkan yardımcılığı yaptığı dönemde, Hunter Biden'ın Ukrayna menşeli enerji firmasıyla ilişkilerine müdahil olduğu ve bu firmayı soruşturan başsavcının görevden alınması için Ukrayna'ya baskı yaptığı iddia edilmişti.

Haber, Facebook ve Twitter başta olmak üzere pek çok sosyal medya platformunda sansürlenmişti.

"En kötüsü de bu"

Joe Rogan'ın Spotify'da yayımlanan podcast'ine konuk olan Meta CEO'su, konu hakkında konuştu.

Zuckerberg, FBI'ın seçim sonuçlarını etkileyecek dezenformasyonlara karşı dikkat uyarısı yaptığını ve bu nedenle algoritmik olarak haberi sansürlediklerini belirtti:

Bu kararın yanlış olduğunu bilmek beni çok rahatsız ediyor. Yapmamamız gereken bir şeyi yaptık, en kötüsü de bu.

2016'daki başkanlık seçimlerinde Rusya'nın çok fazla etkisi olduğuna işaret eden Zuckerberg, "FBI bize geldi ve ekibimizdekilere dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Bizi özellikle bu haber konusunda uyarmadı ama bu haber de bağlam dahilindeydi" ifadesini kullandı.

FBI açıklaması

FBI, şirketlere platformlarını ve müşterilerini dış unsurlara karşı korumak için bilgi verdiklerini bildirdi.

Potansiyel tehditlere karşı şirketlerle birlikte çalışıldığını kaydeden FBI, sağladıkları bilgilere dayanarak herhangi bir işlem yapılmasını talep edemeyeceklerini vurguladı.

Trump FBI'a tepki gösterdi

New Jersey merkezli Technometrica Institute of Policy and Politics'in yaptığı ankete göre 10 ABD'liden 8'i, Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayarıyla ilgili haberlerin 2020 seçimlerinin sonucunu değiştirebileceğini düşünüyor.

Seçimi kaybeden eski ABD Başkanı Donald Trump da dün kendi platformu Truth Social'dan konu hakkında paylaşım yaptı.

Anket sonuçlarını paylaşan Trump, "FBI dizüstü bilgisayara sahipti ancak Biden için kötü olacağı gerekçesiyle bilgi vermeyi reddetti. Daha da kötüsü, SAHTE HABER olduğu bile bile hikayeyi basına Rus 'dezenformasyonu' diye sattı. Ama kendinizi kötü hissetmeyin. Hileli ve çalınan seçimler sırasında çok daha kötü şeyler oldu. Ülkemiz çok BÜYÜK bir bedel ödüyor." ifadesini kullandı.

(Independent Türkçe)

Zuckerberg itiraf etti: Haberi sansürledik

 

ABD’yi karıştıran Biden sansürü

Biden'ın oğlunun gizli bilgiler barındıran bilgisayarının şifresi, FBI'ı bile şaşırttı

Twitter'dan Hunter Biden itirafı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)