BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiZuckerberg’in hissedarlarıyla başı dertte----

Zuckerberg’in hissedarlarıyla başı dertte

Zuckerberg’in hissedarlarıyla başı dertte
09 Haziran 2020 - 17:06 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump’ın ayrımcı Facebook paylaşımına sınırlama getirmemekle eleştirilen Zuckerberg, Facebook’ta diktatörlük kurmakla suçlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Facebook hissedarları, ABD Başkanı Donald Trump'ın dünyanın en büyük sosyal ağ sitesindeki tartışmalı bir yazısı üzerine harekete geçmeyi reddetmesi ardından CEO Mark Zuckerberg'e yöneltilen artan eleştiri korosuna katıldı.

Zuckerberg’in geçtiğimiz hafta Trump’ın tartışmalı sosyal medya paylaşımına sakıncalı ibaresi koymama kararını savunmasının ardından düzinelerce Facebook çalışanı sanal bir protesto düzenlemişti. Protestolar 46 yaşındaki Siyahi Amerikalı George Floyd’un Minneapolis’te polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından siyah hakları protestolarını destekler nitelikteydi.

Trump’ın 29 Mayıs tarihli tartışmalı paylaşımında, “Yağma başlarsa ateş açılır” ibaresi yer alıyordu.

Zuckerberg konuya ilişkin Trump’ın paylaşımına katılmadığını fakat insanların bunu “kendi gözleriyle görmesi gerektiğini” söylemişti.

Financial News’in haberine göre Facebook’un en büyük on hissedarı konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Fakat diğer hissedarlar Facebook’un 36 yaşındaki milyarderini Trump’ın paylaşımına karşı uyguladığı politika nedeniyle yerden yere vurdu.

"Trump gibi diktatör"

Şirketin hissedarlarından birisi olan Arjuna Capital’ın Yönetici Ortağı Natasha Lamb konuya ilişkin "Mark Zuckerberg'in, Başkan'ın açıkça tehlikeli ve şiddeti körükleyen konuşmasını kaldırmayarak veya işaretlemeyerek Facebook'un lideri olarak sorumluluğundan kaçması hayal kırıklığı yaratıyor” ifadelerinde bulundu.

Lamb, “Ne yazık ki Trump ve Zuckerberg ahlaki sorumlulukları yok sayan diktatörler gibi davranarak ortak bir özelliği paylaşıyorlar. Sadece hissedarlar şirketin nefret söyleminin yanlış yönetildiğini düşünmüyor. Aynı zamanda Facebook’un kendi çalışanları da bizimle aynı fikirde” dedi. Arjuna Capital Facebook’un 2,5 milyon dolarlık hissesine sahip.

Facebook ayrımcılığı körüklüyor

Toplamda 4,7 milyar dolarlık Facebook hissedarı müşterisi olan yatırım danışmanlığı şirketi Hermes Equity’nin başındaki isim Tim Goodman, “Facebook'un misyonu insanları bir araya getirmektir, ancak algoritmalar bölünmeyi teşvik ediyor gibi görünüyor” dedi.

"Genellikle daha tartışmalı içerik platforma insanları çekiyor. Bu büyük bir sorun." diyen Goodman, Floyd'un yakın zamanda öldürülmesini örnek olarak işaret etti. Goodman, "Çalışanlar da birçok hissedar gibi aynı rahatsızlığı hissediyor" ifadelerinde bulundu.

Zuckerberg adil değil

Goodman, hissedarların Facebook'un kurucu Zuckerberg'e diğer hissedarlardan daha fazla oy verme gücü veren çift paylaşımlı sınıf yapısından da endişe duyduğunu sözlerine ekledi. Goodman, "Çift sınıflı hisse yapısı kurucuyu hissedarların eleştirilerinden izole ediyor. Çalışanlar hoşnutsuz ve bu son derece önemli" dedi.

Şirket evliliklerine salgın engeli

 

Fitch: ABD ekonomisindeki daralma mayısta yavaşladı

 

ABD resesyona gireli aylar olmuş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)