BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZuckerberg para dağıtacak mı?----

Zuckerberg para dağıtacak mı?

Zuckerberg para dağıtacak mı?
29 Aralık 2015 - 09:48 www.finansgundem.com

Facebook’ta sıkça paylaşılmaya başlanan “Mark Zuckerberg para dağıtıyor” haberi doğru mu?

Facebook'un CEO'su ve sahibi Mark Zuckerberg, geçtiğimiz haftalarda sosyal ağın hisselerinin yüzde 99'unu hayır işlerine ayırdığını duyurmuştu. 

Facebook'ta paylaşılan yeni bir dedikoduya göreyse CEO, hisselerinin bir kısmını kullanıcılara dağıtmayı planlıyor. Elbette bu dedikodunun gerçekle herhangi bir alakası yok.

Facebook'ta çok kişinin paylaştığı İngilizce bir metinde Zuckerberg'in hisselerinin yüzde 10'unu kullanıcılarına hediye edeceği yazıyor. Hisselerde söz sahibi olmak isteyen kullanıcıların metni kopyalayıp, duvarlarına yapıştırmaları gerekiyor. Ancak söylenenleri yapmanız size para kazandırmayacağı gibi, arkadaşlarınız arasında gülünç duruma düşmenize neden olabilir. 

Zuckerberg, hisselerini hayır işlerine bağışladığını açıklarken, bu hayır işlerine biz kullanıcıların dahil olduğundan hiç bahsetmedi. Bu tür sahte paylaşımlar Facebook'ta ilk değil. Örneğin duvarınızda paylaşmanız halinde Facebook'un gizlilik ilkelerinden bizi koruyacağını iddia eden metinlere de daha önce rastlamıştık.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)