BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiZüccaciye sektöründe en fazla ihracat İngiltere'ye----

Züccaciye sektöründe en fazla ihracat İngiltere'ye

Züccaciye sektöründe en fazla ihracat İngiltere'ye
06 Haziran 2023 - 11:50 www.finansgundem.com

Züccaciyeciler Derneği Başkanı Öksüz, züccaciye sektöründe ihracatın yüzde 10 payının ve 600 milyon dolarının İngiltere'ye ait olduğunu belirtti.

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER), 12 milyar dolar büyüklüğü bulunan ve geçen yıl 6,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren züccaciye sektörünün, 2023'te ihracatını 7 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediğini kaydetti.

ZÜCDER, ihracatı artırmak amacıyla bu yıl 6 ülkede B2B etkinlikleri düzenlemeye karar verdi. Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı tarafından 2022-2023 dönemi için belirlenen hedef ülkeler arasında yer alan İngiltere'de de B2B düzenlenecek. Dernek, 2023 hedefleri doğrultusunda 7-10 Haziran'da Londra'da "İngiltere Sektörel Ticaret Heyeti" ile yer alacak.

‘’İHRACATI DEĞER BAZINDA YÜZDE 50 ARTIRDIK’’

Açıklamada görüşlerine yer verilen ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz, 2022 yılında sektörlerinin AB ülkelerine önemli miktarda ihracat gerçekleştirdiğini bildirdi.

Züccaciye ihracatının yüzde 10 payının ve 600 milyon dolarının İngiltere'ye ait olduğunu kaydeden Öksüz, "İngiltere en çok ihracat yaptığımız ülkedir. Son 5 yılda İngiltere'ye yaptığımız ihracatı miktar bazında yüzde 20, değer bazında ise yüzde 50 artırdık. Yapacağımız görüşmeler sonucunda ihracatımıza yüzde 20'lik katkı sunmak istiyoruz. İngiltere'ye en çok plastik ve metal sofra ürünleri ihraç ediyoruz​​​​​​​." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın petrol ve gaz ihracatı gelirleri düştü

 

Almanya'nın ihracatı beklenmedik şekilde arttı

 

TİM Başkanı Gültepe ihracat hedefini açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)