BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatZorunlu Afet Sigortası geliyor!----

Zorunlu Afet Sigortası geliyor!

Zorunlu Afet Sigortası geliyor!
06 Eylül 2021 - 09:08 www.finansgundem.com

Türk Reasürans olarak DASK ödeme kapasitesini 40 milyar TL’ye yükselttiklerini belirten Genel Müdür Selva Eren, sel başta olmak üzere Zorunlu Afet Sigortası çalışmalarına başladıklarını da söyledi.

Türkiye'deki yerli reasürans kapasitesini artırmak amacı ile kurulan Türk Reasürans A.Ş., ikinci yılını geride bıraktı. Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, "Halkımıza daha fazla güvence sağlamak adına, Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun hasar ödeme kapasitesini 25 milyar TL'den 40 milyar TL'ye yükselttik. Ülkemizde sıkça yaşanmaya başlayan afetleri göz önünde bulundurarak, Zorunlu Deprem Sigortası ürününün kapsamını, sel başta olmak üzere genişletmeyi hedefledik. Sektör paydaşlarımızın da görüşlerini alarak Zorunlu Afet Sigortası çalışmalarına başladık" dedi.

SEKTÖR PAYI %41'E ULAŞTI

Sabah'taki habere göre; Uluslararası programlara da reasürans ihraç ettiklerini belirten Eren, "Uluslararası dev projelerden, Türkiye'nin yarınını kıymetlendiren yapılara güvence kaynağı olduk. Altı ayda 1 milyar TL'lik prim üretimiyle, 105 milyon TL kar elde ettik. Reasürans prim üretimi sektör payımız yüzde 41'e ulaştı. Öz kaynaklarımızın toplam değeri 750 milyon TL'yi aştı" dedi.

Deprem riskinin etkin yönetimine katkı sağlamak için 'Katastrofik Modelleme Yetkinlik Merkezi'ni kurduklarını ve yazılımlarını geliştirdiklerini belirten Selva Eren, "KOBİ'lerimiz için Devlet Destekli Alacak Sigortası'nı yeniden yapılandırdık. Prim üretimini 3 kat, teminat tutarını 4 kat artırırken, ilk 6 ayda 6 milyar TL teminat sunduk. Özel Riskler Yönetim Merkezimiz tüzel kişiliğini kazandı; "Sigortacılığın Çözüm Merkezi" olma yolunda ilerlemeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Genel sağlık sigortası borçları silinecek

 

Sigortacılar her yerde aynı!

 

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musa07 Eylül 2021 07:51

    depreme dayanıksız konut yapımına izin ver,  deprem olup yıkılınca zorunlu deprem sigortası çıkar.dere yatağına imar izni ver, sel olunca afet sigortası.devlet kendi yapması gereken işi adam gibi yapmadıkça vatandaşa yeni maliyetler çıkarıyor.

  • Zorunlu?06 Eylül 2021 21:30

    Yok daha neler....

  • RAMO CANCAN06 Eylül 2021 18:35

    Bence dünya nın en güzel bayanlarından birisi.ALLAH sahibine bağışlasın.Devletimizi güzel olan her şeyde destekliyoruz.

  • yatırımcı06 Eylül 2021 11:39

    plansızlığın, rantın cezasını vatandaşa kesmeye devam. nasılsa dere yatağına ev yapan müteahhitler iki gün sonra elini kolunu sallayarak çıkıyor.

  • Süper fikir06 Eylül 2021 10:52

    mükemmel bir fikir..... Hatta zorunlu afetsiz günler için de bir sigorta yapalım tam olsun...

  • ENAYİ06 Eylül 2021 10:38

    millet kitleyecekler yine müteahhitlere niye bir şey yok çünkü bunların ortakları niye bir ceza yok 

  • ersan06 Eylül 2021 10:36

    deprem paralarını ne yaptınız.dıs ulkelere yaptıgınız yardım paralarını ne yaptınız 

  • seçmen06 Eylül 2021 10:08

    sıkışınca fon kurun, bu ülkede kurulan yüzlerce fonun akıbetini ve işleyişini ve ne amaçla kullanıldıklarını çok iyi biliyoruz, adam gidip dere yatağına ev yapacak faturasını da ben ödeyeceğim, siz önce doğal afetlere uygun imar düzenlemesi ve yapılaşma sağlayın, her tür çarpıklığa ve kaçak yapılaşmaya göz yumun sonra doğal afetlerden şikayetçi olun, fon dan önce akıl gerekli akıl!

  • Mucize Reis : )06 Eylül 2021 09:43

    işsizlik fonu gibi. yol yapar, köprü yapar, somalili afetsefelere destek oluruz... tabiki 2023 seçim çalışmalarında kullanılmasa bari  : D ... gidin, kendinize gr altın alın atın bankaya.. işiniz düştümü 5 kuruş alamazsınız. evler yıkıldıda ne karar kaç apra verdiler ? bir kurum çıkıpda övüne övüne bunu bunu verdim diyor mu ? hayaller satılıp, iş düştümü açıkta kaldıgınız Türk sistemleri bunlar. bireysel emeklı dıyorlar, kaç ay emeklı maaşı alınacak dedikleri yok, :D laff